Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Rize’de dün AK Parti eski Rize Milletvekili Abdulkadir Kart’ın dayısı Kenan Kart’ın cenaze namazına katıldılar. Rize Milletvekilleri ve bürokratlarında katıldığı cenaze namazı Rize Sahil Camisi’nde kılındı. Cenaze namazının kılındığı sırada tabutun hemen yanında bulunan ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Tabutun yanında bulunan ve üzerinde “Geliri vakfa aittir” yazan bağış kutusu Bakan Hayati Yazıcı’nın da dikkatini çekti. Bakan Hayati Yazıcı’nın yanında saf tutan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’a “Burası bakkalmıdır ?” şeklinde tepkisini dile getirdiği öğrenildi.

Cami Vakfı’nın ilginç bağış kutusu ile cami adına cenaze sırasında cenazelere katılanlardan ve diğer zamanlarda ise hayırseverlerden bağış topladığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, uygulamanın belki hoş karşılanabileceğini ancak kasanın üzerindeki yazının yanlış bir ifade olduğunu belirterek, “Zannediyorum cami vakfı tarafından oraya konulmuş bir bağış kutusudur. Ancak üzerindeki söylem yanlıştır. Belki cenaze sahipleri de orada bağışta bulunmaktadır. Tesadüf oldu. Sayın bakanımızın da dikkatini çekti. Biz Rize Belediyesi olarak isteyen vatandaşlarımıza cenaze hizmetlerini tamamen ücretsiz veriyoruz. Belediyemiz elemanlarının cenaze sahiplerinden bahşiş dahi almaları kesinlikle yasaktır. Aldıklarını duyduğum an o gün iş haklarını fesih edeceğimi daha öncede söylemiştim. Cami Vakfı iyi niyetle cenaze sahiplerinden bağış toplamak için o kutuyu oraya koymuş. Bağışlarında vakfa ait olduğunun bilinmesi için o yazıyı yazmışlar sanırım” dedi.