Türk çayının marka değerini arttırmak amacıyla Çayeli Belediyesi ve Rize Ticaret Borsası işbirliği ile düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olan en iyi çay demleme yarışmasının ilk ayağı Rize’nin Çayeli ilçesinde gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim görevlisi İrfan Yaşar’ın başkanlığını yaptığı, çay tadımcıları Fatma Çiçek, Dilek Altun, Yahya Kemal Sarı ile vatandaşları temsilen Adem Köse ve İsmail Hakkı Çomoğlu’ndan oluşan jüri karşısında yarışmacılar maharetlerini ve ustalıklarını sergilediler.

Eşitliğin sağlanması için yarışma heyeti tarafından getirilen demlik, çaydanlık ve çayın kullanıldığı yarışmada demledikleri çayı jüriye kendi elleriyle servis eden katılımcılar çayın demlenmesi, servis öncesi hazırlık, sunum yeteneği, çayın görünümü ve tadımı ile değerlendirmeye tabi tutuldu.

Jürinin değerlendirmesi sonucu altı yarışmacıdan yarışmacı arasından Şenol Sandıkçı birinci, Osman Mutlu ikinci ve Ali Zülfü Kar da üçüncü seçildi.
İlk ayağı Çayeli’nde düzenlenen “En İyi Çay Demleme Yarışması” Rize’nin bütün ilçelerinde gerçekleştirilecek.

Yarışmanın galibi ise ilçelerdeki yarışmaların birincilerinin hünerlerini göstereceği Rize’deki yarışma sonrası belli olacak. İl genelinde yarışmayı kazanan ise ödül olarak bir ton kuru çayın sahibi olacak.