CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, “Bu mesele bir heykel meselesi değildir. Bu mesele ülkenin mihenk taşlarını yerinden oynatmak isteyenlere izin verecek miyiz vermeyecek miyiz meselesidir” dedi.
 
Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenme projesi için başlatılan çalışma kapsamında Atatürk heykelinin valilik önündeki tören alanına taşınması tepkileri çığ gıbı büyüyor. Sosyal Medya üzerinden Çaykur ürünleri boykot kampanyaları düzenlenirken, CHP’li gençler çivar illerden toplanarak Rize’ye gitti. Atatürk Haykeli’nin kaldırılmasını protestosunda  CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu. Olaysız geçen protestoda Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ı korumak için polis geniş güvenlik önlemi aldı.

BU ÜLKE BİRDİR
Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, hain saldırılarda şehit olan asker polislerin ve   yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek, “ Bu ülke birdir kimsenin gücü bu gerçeği değiştirmeye yetmez. İzin vermeyiz”dedi.

Bugün burada Kim mi var ? Arhavili İsmail’in, Topal Osman'ın , Ali Şükrü'nün ve kurtuluş savaşında boyun eğmeyen yiğit şehitlerin, gazilerin, Metin Lokumcun'nun, Cerattepe direşinin yeşil yol yalanını yırtıp atan Havva Ninenin kararlılığı var diyen Çakır, “Nasıl Kilis meydanında, Diyarbakır'da İzmir'de Trabzon'da Aydın'da meydanların birleştirici gücü Mustafa Kemal Atatürk ise Rize de farklı düşünülemez. Bu mesele bir heykel meselesi değildir. Bu mesele ülkenin mihenk taşlarını yerinden oynatmak isteyenlere izin verecek miyiz vermeyecek miyiz meselesidir. Yetkililerin bu hatalarından dönmelerini istiyoruz aksi halde Bursa Nutk'unda olduğu gibi bu ülkenin Cumhuriyet seven gençleri, Mustafa Kemal'in gençliği gerekeni en kısa zamanda yapacaktır. Bu gençler sadece Cumhuriyet Halk Partisi gençliği değildir. Elini vicdanına koyan tüm gençler vardır. Biz sadece sözcülük eden gençleriz.”