Edinilen bilgiye göre, tatil için İstanbul’dan memleketi Rize’ye gelen Mehmet Salih Sandıkçı (53), mantardan dolayı ayağında enfeksiyon oluşunca eşi Fatma Sandıkçı ile geçtiğimiz gün 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne gitti.

Hastanede tedavi altına alınan Sandıkçı’ya eşi Fatma Sandıkçı’nın iddiasına göre serumunun ardından ateşi yükseldiği için serum kanalından iğne yapıldı. Sandıkçı, iğnenin yapılmasından bir süre sonra hayatını kaybetti.

Aile Mehmet Salih Sandıkçı’nın ölüm nedeninin kendilerine açıklanmadığını belirterek, kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Kesin ölüm nedeninin anlaşılabilmesi için Sandıkçı’ya Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı.

Aydınlatılmasını istiyoruz

Mehmet Salih Sandıkçı’nın kardeşi Mustafa Sandıkçı ise, “Kendisi Salı sabahı saat 11’de hastaneye gitti. Hastanede yatış işlemi yapıldı. Kendisine serum verilmiş. Serumdan sonra akşam saatlerinde ateşi yükselmiş. Doktorlar bunun üzerine serum kanalından ağrı kesici ve ateş düşürücü iğne yaptılar. İğneden sonra abim ‘Kendimi iyi hissetmiyorum’ diyerek yere yığılmış.

Kendisinin kesinlikle antibiyotik ve penisilin ilaçlarını kullanmaması gerektiği bilgisayar kayıtlarında mevcuttur. Yengemde bu hususta doktorlara ısrarlı bir şekilde konuyu aktarıyor. Doktor kendi kararı ile iğne yapıyor. Yapılan iğnenin ne olduğunu bilmiyorum. Ama o iğne kendisine enjekte edildikten sonra abimizi kaybediyoruz. Bu bugün bizim başımıza geldi, yarın başkasının başına gelmesin. Biz bir iddiada bulunmuyoruz. Ancak bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

Ani ölüm olarak görülüyor

Olayın gerçekleştiği sırada yanında bulunan eşi Fatma Sandıkçı ise, eşinin antibiyotik ve penisiline karşı alerjisi bulunduğunu doktor ve hemşirelere belirtmesine rağmen iğrenin yapıldığını ileri sürdü. Sandıkçı, iğnenin yapılmasından 5 dakika sonra eşinin fenalaşarak yere yığıldığını ve bir süre sonra hayatını kaybettiğini belirtti. Eşinin hastaneye yürüyerek girdiğini ancak tabutla çıktığını söyleyen Sandıkçı, “Ateşi yükselince iğne yapıldı. İğnenin hemen ardından sağlık görevlileri odadan çıkınca eşim ‘Bana bir şey oluyor’ deyip yere yığıldı. Ben bağırınca geldiler. Beni odadan çıkarttılar. Eşim biranda morardı. Eşimin ölüm nedeni ile ilgili bize herhangi bir açıklama yapmadılar” diye konuştu.