Rize'de yağışın ardından hortum oluştu. Hortum, limandaki konteynerleri ve kulübeleri havaya uçurdu.

İki gündür aralıklarla etkili olan yağmurun ardından Karadeniz üzerinde oluşan hortum, Rize Limanı'nda maddi hasara neden oldu. Hortum limandaki konteyner ve kulübelere zarar verirken korkulu anlar yaşattı.

Fener Mahallesi sahilinde, Karadeniz üzerinde görülen hortum Rize Limanı güvenlik kameralarına yansıdı. Gittikçe büyüyen hortum Rize Limanı'na girdi. Limanda bulunan konteynerleri deviren hortum kulübelerin de çatısını uçurdu. Rize Limanı içerisinden geçen hortum binalara ulaşmadan etkisini yitirdi.

Limanda römork kaptanı olarak görev yapan Adnan Menderes Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir olaya tanık olduğunu belirtti. Uzun, "Hortum, deniz üzerinden büyüyerek limana yanaştı. Denizdeki botları havaya kaldırdı. Botlar bağlı olduğu için parçalayamadı. Konteynerleri, kulübelerin çatılarını uçurdu. Yeni yapılmakta olan binanın çatısını kopardı. Sonra gücünü yitirerek kayboldu. Hortumu gören birçok kişi endişelendi." dedi.

FINDIKLI'DA DERELER TAŞTI, ARHAVİ'DE YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan Rize'nin Fındıklı ilçesinde de sağanak yağış dolayısıyla Arılı Deresi taştı, binaların alt katlarını ve iş yerlerini su bastı. Fındıklı Belediyesi'ne ait ekiplerce su baskını meydana gelen alanlarda başlatılan çalışmalar sürüyor. Can kaybının yaşanmadığı ilçede belediye hoparlörlerinden dere yataklarında oturan vatandaşların evlerini boşaltması için anons yapılıyor.

Artvin'in Arhavi ilçesinde de geceden itibaren etkili olan yağışlar sonrası Kapisre Deresi'nin su seviyesi yükseldi. Derenin taşma ihtimaline karşı ilçe merkezi ile Kavak yolu arasında bulunan Ortacalar karayolunun 2 kilometrelik bölümü ulaşıma kapatıldı.

Rize merkezde etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle bazı dereler taştı.