Türkiye’de güvenli sürüş eğitimleri veren Adex Akademi Firması tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde vatandaşlara alkol gözlüğü taktırılarak bir süre yürüdükten sonra topu kaleye atmaları istendi. Ayrıca özel hazırlanmış bir otomobilin içerisine giren vatandaşlar araçla birlikte 380 derece takla atarak emniyet kemeri takmanın önemini test etme imkanı buldular. Alkol gözlüğü ile yapılan testlerde ilginç görüntüler yaşandı. İlk kez gözlüğü takan vatandaşlar yürümekte ve topa vurmakta bir hayli güçlük çekti. Test alanına alkollü olarak gelen bir Rizeli topa vuramayınca yaptığı açıklamada, “Bugün az içtim. O yüzden golü atamadım. Ama biraz daha içip yeniden deneyeceğim” diyerek test alanından ayrıldı.

Teste giren vatandaşlar alkolsüz araç kullanmanın ve emniyet kemeri takmanın önemine bir kez daha anladıklarını belirterek sürücüleri alkollü ve kemersiz araç kullanmamaları konusunda uyardılar.

Etkinlik hakkında bilgi veren Adex Akademi Firması Yol Emniyeti Uzmanı Mert İntepe, “Bir sosyal sorumluluk kampanyası yürütüyoruz. Emniyet kemeri takmanın ve alkolsüz araç kullanmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bu bölgede çok yoğun trafik kazaları olduğunu biliyoruz. Yapılan araştırmalarda bu kazaların ölüm ve yaralanma ile sonuçlanmalarının en önemli nedeninin ise emniyet kemeri takılmaması olduğu karşımıza çıkıyor. Alkol gözlüğümüz yaklaşık 1 promil alkole eş değer bir ışık kırılması oluşturuyor. Vatandaşlarımızdan bu gözlüğü takarak düz bir yürüyüşün ardından topa vurmalarını istiyoruz. Bu gözlüğü taktıklarında yürüyüşlerinde belirgin değişiklikler oluyor. Gözlük takılınca alkollü bir insan gibi yürüyorsunuz. Bu ışık kırılmasından dolayı topun yerini göremiyorsunuz” şeklinde konuştu.