Rize'nin şirin ilçelerinden biri olan Çayeli'ni bilmeyeniniz yoktur. Adına nice şarkılar yazıldı ve bunlardan birisi de dünyaca ünlü ve "Çayeli'nden Öteye, Gidelum Yali Yali.." dir.

Çaye'lili gençler ülkemizde kültürün bitmesinden oldukça şikayetçiler. Kendilerininde bu konuya artık dur demeleri gerektiğini düşünerek kendilerine gerek sosyal medyada gerekse güncel hayatta bir clup kurdular. İlginç bir isimle kulüp kuran Rize'nin nacizane gençleri bu ismi bulmalarının aslında kültürün bir parçası olduğunu vurguladılar.

"Egiş Clup" neden bu ismi seçti.

Kulüb üyelerinden "Hakan Okumuş" ile Trabzon'da karşılaştık ve bu konu hakkında biraz sohbet etme şansımız oldu.

Okumuş'a kulübün adını sorduk.

Hakan bey, Egiş kelimesinin anlamını söyledi. Egiş geçmişten beri Soba ve bizim oralarda Pilita diye bilinen ve moder insanların Kuzine diye tabir ettikleri ısınma ve yemek pişirme aracının içinde yakılan ateşin közlerini ve odun parçalarını karıştırmak,düzenlemek için kullanılan bir demir çubuk olduğunu belirtti. Bu demir sıradan düz bir demir değildir, ucu eğridir. Ve eğiri olmasının sebebi közleri daha iyi çekebilmektir. 

Bizlerde bunun için kulüp ismimizi "Egis" olarak seçtik. Kültürümüzü bir çok kesime iletmek için kendimizi bir nebze egis görevinde görüyoruz. Şimdi merak edenleri de aydınlatalım ve "neden Club" diyenlere de cavabımızı verelim. Batılaşmak geçmişten beri insanları hep kendisine çekmiştir ve bazen sizde sisteme uymak zorundasınız, bizlerde kulüp yerine daha ulusal bir isim seçtik. Hem kültürümüzü daha çok kesme göstermek hemde ulusal dünyaya kültür mesajı vermek için bu adı seçti. "Kültürümüzü daha da ileriye taşımak için ismimiz 'Egis Clup' .

Egiş Clup'de neler var.

Kültür deyince ve zengin bir kültüre sahip karadeniz'de olabilecek tüm etkinlikler vardır.

Yöremizin çalgılarından Tulum ve kemençe ile vazgeçemediğimiz horon bunların başında gelmektedir. kulüp oalrak hem eğitici hemde öğretici bir çok çalışmada yer almaktayız. Tulum ve kemençe eğitimleri bunun başında gelmektedir.

Müziğin dışında sporda bizim en büyük ilgi alanımızdır. Haftada bir gün doğa yürüyüşü ve tırmanma yapıyoruz. 

Spor deyince akla ilk gelen elbette futboldur, bizlerde futbol geleneğimizi sürdürmek adına bir futbol takımı kurduk. Kendi aramızda turnuvalar düzenlemeye hazırlanıyoruz.