Türkiye ile Gürcistan arasında pasaportsuz olarak 1 TL karşılığında sadece nüfus cüzdanı gösterilerek geçişlerin başlaması turizmcilerin ilginç kampanyalar yapmasına neden oldu.

Gürcistan ile Türkiye arasında giriş çıkışlar geçen yıl yüzbinlerle ifade edilirken pasaportsuz geçişlerin başlaması ile sayı milyonlara çıktı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın verilerine göre, yıl içerisinde Gürcistan'ı ziyaret eden Türk vatandaşı sayısının 5 milyona ulaşması bekleniyor. Gezi ve eğlence amacı ile Türkler Gürcistan'a akın ederken turizm firmaları da ilginç kampanyalar geliştiriyor.

Rize'de faaliyet gösteren RİTUR turizm firması Ramazan dolayısıyla oruç tutan müşterilerine yönelik ilginç bir Ramazan Programı geliştirdi. Firma müşterilerine, Gürcistan'da iftar aynı gece ise Türkiye'de sahur yapma imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Firma yetkilisi Köksal Hapeloğlu yaptığı açıklamada "24 yıldır Rize'de faaliyet gösteriyoruz. Türkiye ve Gürcistan arasında kimlikle geçişlerin başlamasından sonra Gürcistan'a en çok turist taşıyan firmayız. Ramazan ayında Batum'da iftar programımız oldukça ilgi çekti. Çok iyi bir talep bekliyoruz. Rize'den yola çıkıp 1 saat 30 dakika sonra Gürcistan'a girmiş oluyoruz. Batum'da Türk lokantasında Türk inanç ve damak tadına göre zengin bir iftar soframız oluyor. Dileyen vatandaşlarımızın teravih namazı kılma imkanı da var. Batum ışıklar şehri. Batum'u gece görecek olan misafirlerimiz lazer projektörle gerçekleştirilen hareketli ses, ışık ve su gösterilerini çok beğeneceklerini düşünüyoruz" dedi.

Hapeloğlu ayrıca, iki hükümet arasında alınan pasaportsuz geçiş kararının Türk vatandaşlarını ve Gürcistan'ı memnun ettiğini belirterek şunları söyledi: "Dost ve kardeş ülke Gürcistan ile hükümetimiz tarafından başlatılan kimliksiz geçiş uygulaması sayesinde her kesimden insanın rahatlıkla yurtdışına çıkabildiğini, farklı bir kültürü ve yaşam tarzını tanıma imkanına kavuştuklarını görüyorum. Vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun, turizm sektörü çok memnun. Biz RİTUR olarak yurt dışında iftar yapıp, kendi ülkemizde sahur yapılabilecek böyle bir programı ilk defa gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz."