Rıza Çakır, beraberinde yardımcısı Mustafa Baltacı ile birlikte Rize Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Dünyanın takdir ettiği çok güzel bir liderimiz var. Önceki Başbakanımız Rizeliydi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Rizeli. Başbakanımız farklı bir kişiliğe sahip. İnsanları bir arada tutmayı, onları çalıştırmayı ve performanslarını yükseltmeyi ister. Rizeli siyasetçiler bir araya gelerek enerjisini ve performansını Rize ve Rizeli için harcarsa çok daha güzel şeyler olacağı kanaatindeyim” dedi.
“Rizeli kardeşlerimizin asgari ücretle girecekleri bir iş için bize gelmelerini doğru bulmuyoruz” diyen Çakır “Bu atalarımıza saygısızlıktır. Özellikle yaz döneminde Gürcistan’dan gelen Gürcü kardeşlerimiz Rize ve çevre ilçelerinde 20-30 bin TL gibi bir para kazanıp ülkelerine dönüyorlar. Adamın evinde iki oğlu var. Bunları çay tarlasına sokamıyor. Gürcü çalıştırıp günlüğüne 60–70 TL yevmiye veriyor. Rizeliyi Rizeli yapan inşaatlardır. Rizeliyi gurbette tanıtan inşaatlardır, müteahhitliktir. Bugün inşaatlarımızda hiçbir yerli kardeşimiz çalışmıyor. Bütün inşaatlarımızda doğudan gelen kardeşlerimiz çalışıyor. Aylık en az 2 bin 500 TL gelir elde ettiklerini biliyoruz. Genç kardeşlerimize baktığımız da üniversiteye gidenler yüzde 25 iken boşta kalanlar yüzde 75 gibi büyük bir rakamı oluşturuyor. Herhangi bir sanatta becerileri olmayan bu kardeşlerimizin geleceğinin iyi olmadığını düşünüyorum. Rize’nin ve Rizeli’nin iyiliği için boş bir nesil yetiştirmeyip muhakkak herhangi bir sanat dalında becerisi olan, mahir bir nesil yetiştirmeyi düşünmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.



“ÇAYELİ’NDE HİZMETİ YAPACAK YER BULAMIYORUZ”
Başkan Rıza Çakır, 2 yıldır yaklaşık 150 milyon TL gibi bir hizmet aldıklarını kaydederek “Ama bu hizmeti Çayeli’nde hayata geçirecek yer bulamıyoruz. Beş dönüm bir yere ihtiyacımız var. Bağımsız bir beş dönümlük yer bulmanız mümkün değil. Vatandaşlarımızdan hizmet gelecek yerlerdeki arsaları ve arazileri ile ilgili biraz daha duyarlı ve fedakar olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
Uzun zamandır ilçe gündeminde olan Jandarma binasının kaldırılmasının nihayet sonuçlandığını belirten Çakır “Jandarma binasının yeni yeri ihaleye çıktı. İnşallah yakın bir zamanda Jandarma binasının olduğu yeride Çayeli’ne kazandıracağız. Ayrıca yeni terminal binası, hükümet konağı ve belediye binasının yenilenmesi ile 14 Trilyonluk büyük bir proje olan Büyükdere tahkimatı ile önümüzdeki günlerde Çayeli’ni başka bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.



“KURU FASÜLYE YİYENİN SİYASETTE YOLU AÇIK”
Başkan Çakır, ilçenin markası olan kuru fasulyenin aslında Anadolu’da fakir yiyeceği olduğunu ancak fasulyeyi adam ederek piyasaya sürdüklerini ve değerini artırdıklarını söyledi. İlçelerinde kuru fasulye yiyen siyasetçilerin önünün açık olduğunu ifade eden Çakır, 2007 seçimleri öncesi ilçelerine gelen ve fasulye yiyen önemli bir isme sen kabinede bakansın dediğini hatta o kişinin buna inanamadığını ancak açıklanan listede kabinede olduğunu gördüğünü söyledi.
Çayeli merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Ağaran Şelalesi’nin turizm kazandırılması için çalışma yürütüldüğünü ifade eden Başkan Çakır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın desteği ile Ağaran Şelalesi için 500 bin lira ödenek ayrıldığını ve Ağaran Şelalesi’nin çok güzel bir turizm alanı olacağını söyledi. Çakır, Kuspa Tepesi’nde ise 2 bin dönüm arazi olduğunu ve turizm yatırımı yapmak isteyenleri ise bölgeye beklediklerini söyledi.