Rize’nin Çayeli ilçesi Erenler Köyü’nde yaşayan 80 yaşındaki emekli imam Cevat Şahin ilginç yaşantısı ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda ahşap hat ustası olan Cevat Şahin ulaşımını 1954 model motosikleti ile sağlıyor. Şahin’in garajında 2011 model bir otomobil ile 2011 model başka bir motosiklette var. Ancak Şahin 48 yaşındaki motosikletinden vazgeçmiyor.

Çayeli İlçesi’ne bağlı Erenler Köyü’nde 35 yıl kadrolu imamlık yapan Şahin emekli olduktan sonra kendini hat sanatına verdi. Şahin görerek öğrendiği ahşap hat sanatını kendi imkanları ile geliştirerek ortaya binlerce eser çıkarttı. ününü yeni hat çalışmaları hazırlayarak geçiren Şahin’in asıl merakı ise motosikletleri. Şahin namazlarını köy camisinde cemaat ile kılarken camiye 1954 model motosikleti ile gidiyor. Şahin imamlık yaptığı dönemlerde de cemaate namaz kıldırmak için evinden camiye motosikleti ile gittiğini belirtiyor. Şahin garajında duran yeni motosikletini ise nadir kullanıyor. Son model otomobilini ise sadece eşi ile birlikte seyahat edecekleri zaman kullanıyor.

Motosikletten vazgeçmeyeceğini belirten Şahin, “Motor benim için ayrı bir tutkudur. Arabam da var ama genellikle motor sürerim. Son motorumu iki ay önce İstanbul’a giderek aldım. İlk motorum da 1966 yılında Almanya’dan getirilen 1954 model BMW marka motordur” dedi.

Motorsiklet kullanmanın günah olmadığını belirten Şahin, “36 yıl imamlık yaptım. Camiye motosikletim ile gider gelirdim. Bir gazetede bir imamın motosiklet kullandığı için, motor üzerinde dar pantolon giydiği için görevden alındığını duymuştum. Ben din adamlarının motosiklet kullanmasında bir sakınca görmüyorum. Bu araç bir vasıtadır. Önceden bu tip araçları şeytani olarak görürdü insanlar. Motor kullanmanın bir günahı yok” şeklinde konuştu.