Rizeli mucit Aytaç Engin, kıyafetin altına giyilen ve kullanıcının isteği doğrultusunda kendiliğinden oturma alanı oluşturan buluşuyla Amerikalıları şaşkına çevirdi. Ürün, bir internet sitesinden oylamaya sunuldu. Ürünün birinci gelmesi halinde ise tüm dünyada kullanılacak.

SALDALYE GÖREVİ YAPAN GİYSİ

Mucitin geliştirdiği ürün, kıyafetin altına giyiliyor ve ters yönde bir baskı yapıldığında direnç göstererek sertleşiyor. Böylece geriye doğru eğildiğinizde yada oturmaya çalıştığınızda sandalye görevi görerek sert bir alan oluşturuyor.

DIŞARIDAN BAKINCA GÖRÜLMÜYOR

Bu sayede yaşlı ve engelliler yorulduklarında sandalye yada oturma yeri aramak zorunda kalmalarının önüne geçiyor. Dışarıdan bakıldığında görülmeyen ürün, ahşap ve kumaştan oluşuyor. Ürünün üretimi ve malzemesinin ucuz olmasından dolayı yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
Rizeli mucit Aytaç Engin, yaşlılar ve engelliler için geliştirdiği ürün projesiyle Amerikalı şirket Quirky'e başvurdu. Onaylanan başvuru şirketin www.quirky.com/ideations/331529 internet adresinde oylamaya sunuldu. 30 gün sürecek olan oylama sonucunda ürün birinci olursa üretimine başlanarak tüm dünyada kullanılacak.