Rize’de bulunan ilginç yapılardan en ilginçlerinden bir tanesi olarak gösterilen Rize’nin İkizdere İlçesi Gündoğdu mahallesindeki Mustafa Çilo’ya ait evin içerisinden yüzlerce abonenin iletişimini sağladığı telefon hatları geçiyordu. Çilo, evi yandıktan sonra kendisine ait arazide yeni bir ev yapmak istemiş ancak arazisinde bulunan telefon direği evini yapmasına mani olmuştu. Çilo, Rize Telekom İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunup direğin kaldırılmasını istemişti. Direk talebine rağmen kaldırılmayınca inatçı Rizeli evini telefon hatlarının üzerine kurmuştu. Telefon hatları binanın çatısından girerek zemin kattaki bir pencereden çıkıyordu.

Konunun basında yer alması üzerine Rize Telekom İl Müdürlüğü harekete geçti. Haberin gazetelerde ve televizyonlarda çıktığı gün evin bulunduğu bölgeye bir ekip sevk edildi ve yoğun yağmura rağmen ekip gece yarısına kadar çalışarak evden uzak bir noktaya farklı bir telefon direği dikti. Evin çatısından giren kablolar kesilerek evin dışından yeni bir hat döşendi.

Rize Telekom Müdürü Rüstem Koçal da Mustafa Çilo’yu ziyaret ederek gönlünü aldı. Koçal, bir kutu çikolata ve yeni evi için yanında getirdiği sabit telefonu Çilo’ya hediye ederek geciken çalışmadan dolayı özür diledi. Gördüğü ilgi karşısında son derece memnun olan Çilo, Koçak’a dua ederek mutluluk gözyaşları döktü. Çilo ekiplerin yoğun yağmura rağmen gece yarısına kadar çalıştığını da belirtti.

Çilo mutlu olduğunu belirterek Koçak’a teşekkür etti. Koçak burada yaptığı açıklamada, “ Burada 200’lük, 100’lük ve 30’luk kablolarımız vardı. Bir çok köyün ana şebekesi buradan geçiyordu. Buradaki kablo kesilip, başka bir kablo ilave edilerek evin dışına taşınmış oldu. Bu Kablolar İkizdere ilçemizden geliyordu. Tabi 25 yıllık bu müşterimiz burada ev yapınca ona mani oldular. Ancak arkadaşlarımız geçtiğimiz gün gelip geç saatlere kadar çalışarak mağduriyetini gidermiş oldular” dedi.