Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkede son dönemde hassaslaşan terör olayları nedeniyle duyarlı vatandaşların çevrelerindeki olumsuzlukları ve şüphelendikleri konuları ilgili birimlere ihbar ettikleri hatırlatıldı.

Açıklamada, "Çayeli İlçesi Haremtepe Köyü'nde bir vatandaşımızın ormanlık alanda tanımadığı şüpheli kişilerin dolaştığı şeklinde ihbarı üzerine, güvenlik birimlerimiz bölgeye intikal etti. Bölgede çalışmalar titizlikle sürdürülüyor" denildi.

EN SON GÜMÜŞHANE'DE 2 PKK'LI YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz Temmuz ayında Gümüşhane'de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyon sonucu 1 terörist ölü, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirilmişti.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi İncedere köyü kırsalında dün gece gerçekleştirilen terör operasyonunda ölü ele geçirilen teröristin 'Zağros' kod adlı PKK'nın sözde Karadeniz Grup Sorumlusu olduğu ortaya çıkarken, çatışmada 2 teröristin de yaralandığı öğrenilmişti.

Trabzon, Gümüşhane ve Giresun İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Özel Harekat Timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sürmüş ve ölü ele geçirilen 'Zağros' kod adlı PKK'nın sözde Karadeniz Grup Sorumlusu olduğu öğrenilmişti.