Başkonsolos Fedorov’un görev süresi dolayısıyla ilimizden ayrılacağını ifade eden Vali Kızılcık, Başkonsolos Fedorov’a yeni görev yerinde başarılar diledi.

Başkonsolos Fedorov Türkiye sevgisiyle dolu olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Sayın Başkonsolosumuz 3 yıllık görev süresini ilimizde tamamladı. Bu ay sonu itibari ile kendileri ilimizden ayrılıyorlar. Başkonsolosumuz ve değerli eşlerine, komşu ve dost Rusya Federasyonu ile özellikle Trabzon arasındaki ilişkilerin daha üst noktalara taşınması adına gösterdikleri çaba ve katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu sadece fiziki bir ayrılık. Kendisinin Türkiye ile bağlarını koparmayacağını doğum yerin Türkiye olması ve Türkçe konuşmasından daha iyi anlayabiliriz. Bu anlamda kendilerine yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

Başkonsolos Fedorov ise Vali Kızılcık ile birlikte çalışmanın büyük bir zevk olduğunu kaydederek, “Görev sürem içerisinde Sayın Valim ile iyi birer dost olduk. En önemli şey de budur. İki ülke arasında dostluk kadar, kişiler arasındaki dostlukta önemli. Sayın Valim ile birlikte çalışmak bir zevkti” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık görev süresi dolan Başkonsolos Fedorov’a telkariden yapılmış plaket verirken, Başkonsolos Fedorov ise Vali Kızılcık’a Rusya Federasyonu ile alakalı çeşitli hediyeler verdi.