61SAAT HABER SERVİSİ - Ahmet ÖKSÜZ - 

İftar yemeğine; AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, AK Parti İL Başkanı Haydar Revi, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, 1461 Trabzon ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül ve oda üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara, spor ve siyaset camiasından birçok isim katıldı.

1461 Trabzon ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül  iftar yemeğinde TFF seçimleri ve doğalgaz ile ilgili açıklamaları dikkat çekti

 DOĞALGAZ ZORUNLU

 Bu konu Trabzon’un gerçeğidir. Doğalgaz istediğimiz şekilde dizayn olmadı. Doğalgaz kullanımında yeterli duruma gelinemedi. Bunun iki ayağı var. Bunların bir tanesi: Doğalgaz firması gerekli yatırımları yapmadı. İkinci ayağı ise: Kapısının önüne kadar doğalgaz gelen kişilerde doğalgaz kullanmıyorlar. O kültürde değiller. Bunun yavaş yürüdüğü veya gerçekleşmediğinde hemfikiriz. Doğalgazı Trabzon kullanmak zorunda. Gelecek nesiller için, çocuklarımız sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için doğalgazın kullanılması gerekiyor.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Öncelikle kamu kurumlarında; okullarda, hastanelerde doğalgaz kullanılmak zorundadır. Önce devlet kendi kullanacak, kendisi gösterecek ve daha sonra da vatandaşı zorunlu hale getirecek.

ŞÜPHELERİM VAR

 Doğalgaz çalışmaları sağlıklı bir şekilde ilerlemesi çok zor. Şehrin içerisinden geçen yollar var. Bu anayolların güzergahlarının açılması gerekiyor. Bu yollar açıldıktan sonra doğalgaz hatlarının geçmesi gerekiyor. Bugün Çukurçayır’da doğalgaz kullanılamıyorsa veya Erdoğdu’nun üst kısımlarında kullanılamıyorsa, bu bir sıkıntıdır. Sağlıklı ilerler mi? Yiğidin aynası iştir, lafa bakılmaz. Bu zamana kadar yapılmadı. Bundan sonra yapılıp yapılmayacağından şüphem var.

 TRABZONSPOR’A UYMAK ZORUNDAYIZ

 1461 Trabzon Kulübünde bir tane arkadaşım özel durumundan dolayı istifa etti. O arkadaştan yana sıkıntımız yok. Bunu bekliyorduk; çünkü özel durumu vardı. 1461 Trabzon Kulübü, Trabzonspor’un aldığı kararlara uymak zorundadır. Bu kararları kabul etmeyenin 1461 Trabzon Kulübünde olma ihtimali yoktur. Bizim kendi yönetim kurulumuz olarak aldığımız kararlar var. Bizlerde gittik oyumuzu kullandık. Ama ben şunu açık yüreklilikle söylüyorum: Hiçbir Trabzonlunun rencide olacağı şekilde oy kullanmadık. Biz Trabzon’un ve Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda bulunduk. Ankara’da mücadelemizi verdik. Oyumuzu kullandık ve geldik.

 Yazılanlara ve söylenenlere itibar etmiyorum. Keşke o yazanlar söyleyenler, Ankara’ya gelseydiler. Oradaki havaya teneffüs etseydiler. Yüz tane çekilen fotoğrafın içerisinde bir tane değil de, diğer süreçte nasıl olunduğunu, nasıl hareket edildiğini onları görebilseydi. Medya olarak da sizlere söylüyorum: Ankara’da koskocaman Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçimi oluyor ve Trabzon’dan o yazıları yazanlardan bir tanesi orada değildi. Duyulanlara göre haber yapılmaz, kaynağa bakmak lazım.

 ART NİYETLİLER VAR

 Demirören’in yönetiminde daha önceden de iki Trabzonlu vardı. O iki Trabzonluya ses çıkarmayanlar, bugün ses çıkarmasında art niyet olduğunu ifade etmek istiyorum. Önemli olan oradaki Trabzonluların, Trabzonspor’u sonuna kadar savunabilmesidir. Savunamadıktan sonra 2 tane değil, 12 tane de olsa fark etmez. Dün ses çıkarmayıp da bugün ses çıkaranları art niyetli olmakla suçluyorum.