Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu yıl ikincisi düzenlenen üniversiteye ücretsiz hazırlık kursuna katılan öğrenci ve veliler ile Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen kursa katılan öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı için açtıkları üniversiteye hazırlık kursuna 550 öğrencinin katıldığını belirterek, "Üniversite hazırlık yolu zorlu bir yol. Önemi olan sabır ve sebattır. Şartlar ve zaman ne kadar sizleri derslerinize eğilmeyi sağlayabiliyorsa o zamanları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Hiç kimsenin kimseden daha yetenekli olduğunu düşünmüyorum. Planlı ve programlı çalışmak sizleri mutlaka başarıya götürecektir. Kursumuzda görev alan 31 öğretmenimiz sizlere geleceğe hazırlamak için yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Gayret sizden, destek bizden takdir Allah'tan" diye konuştu.



Başkan Gümrükçüoğlu geleceğin teminatı gençleri yarınlara en güzel şekilde hazırlama gayreti içerisinde olduklarını belirterek, düzenledikleri üniversite hazırlık kursuna destek veren milli eğitim müdürlüğü, özel dershaneler ve gönüllü öğretmenlere ve belediye sosyal yardım müdürlüğü çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.