Gazeteci Yazar Sadık Albayrak Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde düzenlenen ‘’Eğitim Tarihi’’ konulu konferansta öğrencilerle buluştu. Konferansa Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, mütevelli heyet üyeleri, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Albayrak, konuşmasında öğrencilere seslenerek, asla ümitsiz olmayın, ülkemiz eğitim konusunda çok mesafe almıştır, özellikle son yıllarda açılan özel üniversiteler ile de ülkemizde eğitimin kalitesi artmıştır. Bu anlamda Avrasya Üniversitesinde bulunmaktan çok mutluyum. Benim gençlik yıllarımda kanını satarak aldığı parayla eğitimine devam eden öğrenciler vardı. Bugün şartlar çok değişti, size düşen alanınızı iyi seçin, hedefinizi koyun ve çok çalışın. Umutsuzluk bizlere yakışmaz, dedi.
Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak’a Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
Birçok öğrenci Sadık Albayrak’ın kitaplarını yazarın kendisine imzalatma şansı buldu. Program toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.