Daha önce bölgede yapımı planlanan HES projesi için ineğini satarak davac açan ve projeyi durduran Kazım Delal, yeni projeye karşı da Küçükçayır ve çevresindeki köylülerle birlikte ortak hareket edeceklerini açıkladı. Delal şunları söyledi:

"Daha önce köydeki diğer HES projesine karşı verdiğim mücadelede köylüler yanımda yer almadı. Ancak verilen tahribatı görünce bu HES projesi için ortak mücadele kararı aldık. Yaptığımız toplantı ile aldığımız kararları köy muhtarının öncülüğünde bir metin haline dönüştürdük ve ortak imzaya açtık. Yarın yapılacak ÇED toplantısında söz konusu metni yetkililere vereceğiz ve köyümüzde HES projesi istemediğimizi vurgulayacağız."

Derelerin Kardeşliği Platformu'ndan (DEKAP) yapılan yazılı açıklamada da, HES'e karşı mücadele veren tüm köylerin olduğu gibi Salarha Vadisi ve Küçükçayır halkının da mücadelesinin desteklendiği belirtildi.

Salarha Deresi üzerinde şu anda iki HES projesi yürütülüyor. Ancak projelerden biri hakkında Rize İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiği için inşaat devam etmiyor.