Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlıkların bütçe görüşmeleri aralıksız devam ediyor. Yoğun bir şekilde gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde son olarak İçişleri Bakanlığı'nın 2017 bütçesi gündeme alındı. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da burada yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığı'nın işleyişine yönelik önemli tespitlerde bulundu.

15 TEMMUZ MİLAT OLDU
15 Temmuz darbe girişiminin ardından güvenlik politikalarında önemli değişimlere gidildiğini vurgulayan Salih Cora, “15 Temmuz'da hain darbe kalkışmasından sonra güvenlik konseptimizde, güvenlik politikalarımızda önemli bir değişiklik olmuştur. Güvenlik stratejileri, yetki ve sorumlulukların dağılımı, operasyonel işleyiş, istihbarat ve koordinasyon yapısında tam bir bütünlük ve senkronizasyon oluşması hususunda bir değişikliğe gidilmiştir. Bu manada, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması, güvenlik güçlerimizde sahih manada bir yeni yönetim biçiminin uygulandığının göstergesi olmuştur. Türkiye'de güvenlik hizmetlerinin, teşkilatlanma ve işleyiş açısından bu işlevleri yerine getiren birimlerin, artık aynı idari ve hiyerarşik yapı bünyesinde, aynı idari ve siyasi otoritelere bağlı olarak yürütülmesine, güvenlik sisteminin makro politikaları, uzun vadeli beklentiler ve ihtiyaçlar doğrultusunda hedef ve amaç birliği yürütmesine imkân tanınmıştır. “ dedi.

TERK EDECEK VATANIMIZ YOKTUR
Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olmasında sonra önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Salih Cora, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine gelmesiyle birlikte, İçişleri Bakanlığının taktik stratejik anlayışının önemli bir değişim geçirdiğini görmekteyiz. Artık hadise cereyan ettikten sonra kınayan bir anlayış halkımızın gönlünde cevaz bulmuyordu. Dolayısıyla, hadisenin cereyan etmesine meydan tanımayan bir anlayışı dikkate alarak olayın olduğu yere doğrudan gidilmesi, caydırıcı ve önleyici politikaların izlenmesi, halkımızın gönlünde kabul görmektedir. Ülkemizin her karışı bizim için değerli, vazgeçecek toprağımız, terk edecek vatanımız yoktur. Dolayısıyla, emniyet güçlerimize koşulsuz destek vermekteyiz, vermeliyiz. Sayın Bakanımızın ifadesiyle terör kabusu son bulacaktır. Bırakın teröriste silah vermeyi, selam vermeyi, moral verene, arka çıkana dahi tahammülümüz yoktur.” şeklinde konuştu.

SALİH CORA ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK'Ü UNUTMADI
 “Elini ve dilini kana bulayanların hesabı sorulmaktadır ve sorulmaya devam etmektedir.” diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Derik Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ü rahmetle, minnetle anıyoruz. Vatan ve millet aşkıyla serden geçerek ulvi bir vazifeyi görmekteyken kalleş terör örgütünün kurduğu pusuyla şehit edilmiştir. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz, ailesine ve milletimize sabır diliyoruz. Her ne kadar bu hain pusu şehit kaymakamımıza kurulmuş ise de milletimizin tamamına yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. O bomba, şehit kaymakamımızın masasının altına konulmuş ise de Türk Bayrağı’na ve Türk milletine yapılan bir saldırı olarak görüyoruz, ancak terör örgütlerinin bilmedikleri, öğrenemedikleri bir husus var. Bizim milletimiz direksiz çatı gibidir, onu yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

KİMLİK KARTLARIMIZ ARTIK DAHA GÜVENLİ
İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yeni kimlik kartlarına da değinen Salih Cora, “İçişleri Bakanlığımızın yeni kimlik kartlarıyla ilgili düzenlemesiyle yeni kimlik kartlarımız daha şık bir görünüm kazanmıştır. Az önce teslim aldığımız kimlik kartlarında da gördüğümüz üzere, daha pratik bir kullanım imkânı sağlanmıştır, hem eski kimliklerimizin erken deforme olma sorunu ortadan kalkmış hem de modern bir kullanım kazanmıştır. Daha güvenli kimlik kartlarımız, Türkiye'nin gelişen yüzünün güzel bir örneği olmuştur.” dedi.