Gittiği her yerde büyük bir teveccühle karşılanan Cora’yı gören Tonyalılar evlatlarını bağrına bastı.

Ziyaret vesilesiyle Anayasa Değişikliği Paketi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Cora; Yeni Anayasa’nın Yargı’nın bağımsızlığının yanında tarafsızlığını da güvence altına aldığını ifade etti.

“Yeni Anayasa değişiklik paketimizin ilk maddesi Bağımsız Yargı ifadesinin yanına Tarafsız ibaresini ekliyor. Bunun neresine karşı çıkıyorlar. Yargı tarafsız olmasın mı? Anayasal bir güvence getiriyoruz” 
Anayasa Değişikliği ile Yasama, Yürütme ve Yargı mensuplarının nasıl seçileceğine dair hatırlatmalarda bulunan Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, CHP’nin yaygara çıkarmasından yakınarak şunları kaydetti:
“Yasama temsilcilerini yani Milletvekillerini kim seçiyor? Millet. Yürütme’nin başı olan Cumhurbaşkanı’nı kim seçiyor? Yine Millet. Hakim ve Savcılar Kurulu üyelerini de Milletin seçtiği Milletvekillerinden oluşan Meclis ve yine Milletin seçtiği Cumhurbaşkanlığı yürütme makamı belirleyecek. Bu kurul idari bir organdır. Bu seçilen kişiler mahkeme üyesi değil yargılama yapmayacaklar. Avrupa'da ve Dünya’nın tüm demokratik ülkelerinde bu üyeleri yürütme organının başı ve Meclis belirliyor. Aksini iddia eden çıksın açıklama yapsın. CHP niye yaygara koparıyor? Neymiş efendim; “Yargıçlar taraflı olacak”. Bu tutmaz CHP!  Bu sistemle Yargı Milletten taraf olacak. Millet adına karar veren yargıya daha çok güveneceğiz. Onların bağımsız ve tarafsız olması teminat altına alınacak yemin ederek göreve başlayacaklar. Sorun bunun neresinde? Sorun CHP’de. İyi kötü demeden, faydalı faydasız ayırım yapmadan her şeye itiraz ediyorlar. Öneri getirmiyorlar. Alternatif üretmiyorlar. Statükocu ve vesayetçi bir yargı istiyorlar. Yeri geldiğinde 367 krizi çıkartacak, türbanı kamusal alanda yasaklayacak, eğitimde katsayı engeli oluşturacak, mega projeleri durduracak bir yargı istiyorlar. Memleketin istikbali adına kaygı taşımayanlardan, ülkesi ve milleti için bir gelecek hayali kurmayanlardan ne beklenir? Biz, bunlara takılmadan yolumuza bakıyoruz. “