AK Parti'nin Trabzon'da ki en genç milletvekili aday adaylarından Salih Cora, 61saa Tv'ye konuk oldu.

Burada Erhan Esaspehlivan'ın sorularını yanıtlayan Cora'nın açıklamaları şu şekilde:
"Çok ciddi hamleler yaptık. Kentsel dönüşüme baktığımızda Trabzon'a karşılıksız hizmet yapıldı. Çok ciddi bir yoğunluk var. Zağnos tamamlandı. Tabakhane'de çalışma devam ediyor. Çömlekçi'de devam ediyor. Ayasofya tamamlandı. Kanuni Bulvarı ile Yıldızlı'dan başlayıp ciddi kamulaştırma var. Şuan da Trabzon'da yatırım bütçesine bakıldığında bir çoğu kamulaştırma bütçesi oluşturmakta. Kamulaştırma işlemi bittiğinde diğer alanlarda yatırım payının daha da yükseltilmesi gerekiyor. Bakanımız olduğunda bu işler daha hızlı yürüyordu. Bakanımızdan sonra kamulaştırma ücretlerinin ödenmesinde durgunluk görmekteyiz.

15-20 OLSA 20-0 YAPARDIK
Trabzon'da milletvekili sayısı düştü. 10'du 8'e düştü. 8'den 6'ya düştü. Göçle beraber YSK'nın aldığı planlamadır. Trabzon'da keşke 15-20 olsa da 20-0 yapsak. Geçmişte yaptığımız hizmetler Denizin ortasına Akyazı Stadı kurulması, İller Bankasının Erdoğan Bayraktar döneminde yaptığı çalışmalarla neredeyse bütün köylerde içme suyu kanalizasyon alt yapısı tamamlanması ile beraber neredeyse bütün köylere ücralara temas etmiş olmaktayız. İmkan olsa 6 değil 8-0 yaparız. Sahada net görüyoruz. Yaptığımız hizmetlere bakılması lazım. Hayal denilen bir çok projeyi gerçekleştirdi. Kentsel dönüşümler önemlidir. KTÜ'de 6 ayrı fakülte kurulmuş olması.

HASTANELER 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
Önceden hastaneye gitmek istemiyorlardı. Doktor yoktu. Hijyenik değil. Kuyruk vardı. Şimdi 5 yıldızlı otel konforunda olunca en küçük rahatsızlıkta hastaneye koşuluyor. Trabzon'da birçok özel hastane de açıldı. 18 tane yeni okul yapıldı. Trabzon'da baktığımızda 5 yıldızlı otel anlamında 3 tane daha yeni otel yapıldı. Bunlar turizm alt yapısının hazırlandığını özel sektörün üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Trabzon'u hafta sonu dolaştığımızda Bayburt, Gümüşhane, Batum, İran'dan ciddi manada yerli ve yabancı turizm hareketliliği var. Bu manada önemli işler yapıldı. ve meyveleri yeni yeni toplanıyor. Önümüzde ki süreçte 100 yıllık yapılan projeler bir tarafa, yeni yüzyılda Trabzon'un başlayacağı mega projeler. Bu mega projelerle biz yeni döneme başlamak istiyoruz. Demiryolu, 100 yıllık proje. Onda bir sorun yaşamayacağız. Akyazı'da denizi dolduran iktidarın Arsin'de yatırım adasını çıkaracağına inanıyoruz. Kendi bünyesinde 6 tane üniversite çıkaran KTÜ'nen ikinci bir üniversiteyi çıkarmasını hayal olarak görmüyorum. Tanjant'ı bitirmeden, Sahil yolunu bitirmeden Güney Çevre Yoluna başlamak doğru değildir. KTÜ'nün bir çok anlamda planlamasını tamamlamadan ikinci bir üniversiteyi talep etmek doğru değildir. Biz bunları zamanla planlayarak yapacağız.

HAVALİMANI ŞİMDİ HALKIN YOLU OLDU
Havaalanı ikinci pist diyoruz. 10 yıl öncesini hayal ettiğinde ikinci pist gereklimiydi. Trabzon Havalimanın Uluslararası Havaalanı olması lazım. Arabistan ve orta doğudan gelen turist akınına baktığımızda Trabzon'un uluslararası havalimanı olması lazım. Ayasofya ve Sümela'da ki turizm hareketliliğine baktığımızda Trabzon'a direkt uçuşlar olması lazım. Önceden uçağa bindiğimizde arkada kim var kim yok tanıyorduk. Şimdi halkın yolu oldu.

İşte Salih Cora'nın programının tamamı