Birkaç yerden elde edilen güvenlik kamerası görüntülerinde, Kireç Mahallesi Yeni Cami Sokak bulunan Turgut ve Necmettin Çakmak'a ait kuyumcu dükkanının yakınındaki okulun önünde sabaha karşı bir araya gelen 3 kişinin, burada plan yaptığı, ardından kar maskelerini takıp dükkanın önüne geldiği görülüyor.

Görüntülerde, bir kişi sokağın başında yolu gözlerken, diğer iki kişi ise demir makasıyla kepengi kesip, kapının camını kırarak içeri giriyor, alarm çalmaya başlamasına rağmen hırsızlar büyük bir kararlılıkla işlerine devam ediyor.

Altınların bulunduğu tezgahın camını kıran hırsızlar, aralarında hasır takılar, küpe ve yüzüklerin bulunduğu bir miktar ziynet eşyasını alıyor. Bu sırada üst kattaki evde alarm ve kırılan camın gürültüsüne uyanan Ayşe Karabayır'ın, balkona çıkıp "hırsız var" diye bağırması üzerine hırsızların tezgahtaki diğer altınları alamadan kaçtıkları görülüyor.

Haber verilmesi üzerine olay yerinde gelen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, etraftan ve hırsızların dükkanda bıraktıkları demir makası üzerinden parmak izi aldı hem iş yeri hem de çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Parmak izi taranması için örneklerin Ankara'ya gönderildiği, bazı şüphelilerin takibe alındığı, daha önce iş yerine gelip keşif yapmış olabilecekleri düşüncesiyle görüntü analizinin sürdürüldüğü öğrenildi.

Bu arada iş yeri sahiplerinden Turgut Çakmak, güvenlik kamerası görüntülerine göre soyguncuların 02.47'de okulun önünde bir araya gelip plan yaptıklarını, ardından da hırsızlığı gerçekleştirildiklerini söyledi. Çakmak, hırsızların ne kadar altın aldığını belirlemeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.