Samsun'da 2 ay içinde 11 ayrı eve girerek altın ve değerli eşya çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve yaşları 13- 43 arasında değişen 9 kadından 2'si tutuklanırken, 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son 2 ay içinde İlkadım ile Atakum İlçesi'nde meydana gelen evden hırsızlık olayları ile ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında alınan ifade ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan polis, dün 6 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskında evlerden altın ve değerli eşya çaldıkları iddia edilen ve hırsızlık suçundan suç kayıtları bulunan yaşları 13- 43 arasında değişen 9 kadın gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 7 çeyrek altın, 7 altın zincir, 3 çift altın küpe, 4 kol saati ve 6 adet altın yüzük ele geçirildi.

Polisteki ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen 9 zanlı, bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 30 yaşındaki Hülya Böcük ve 20 yaşındaki Çiğdem Erik tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.