Bingöl’deki saldırıda şehit olan Savaş Topal’ın bir evin tek çocuğu olduğu, 5 kardeşten en büyüğü Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun ise yaşını büyüterek askere gittiği ortaya çıktı.
Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan 10 askerden Samsunlu Savaş Topal ve Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun cenazeleri Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda gözyaşlarıyla karşılandı. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) kimlik tespitleri yapılan Jandarma Er Savaş Topal ve Piyade Er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun naaşları bugün Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 211. Filo'ya ait askeri uçakla Samsun’a getirildi. Şehit erleri Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, askeri ve mülki erkan, emniyet mensupları ile şehit yakınları karşıladı.
Karşılamada şehit Jandarma Er Savaş Topal'ın aile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, aile yakınlarını görevli askerler ve emniyet mensupları teselli etmeye çalıştı. Bir şehit yakını, “Daha yeni gitmiştin” diyerek ağladı.
Şehit Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun 5 kardeş oldukları ve evin en büyük evladı olduğu öğrenilirken, Tekirdağ-Çerkezköy'de yaşadığı, arkadaşlarıyla birlikte askere gitmek için yaşını bir yaş büyüttüğü öğrenildi. Aydoğdu, Alaçam ilçesine bağlı Pelitbükü Sekecek köyünde bugün toprağa verilecek.
Evin tek oğlu olduğu öğrenilen şehit Savaş Topal ise Alaçam ilçesine bağlı Yenice köyünde defnedilecek.