Fidan dikimine Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Adalet Bakanlığı Müşaviri Mutlu Gürler, Platform Yöneticisi Ali Vasfi Eskicioğlu, Platform Kurucusu Yüksel Yalçın ve çok sayıda platform üyesi ile Gümüşhaneli vatandaşlar katıldı.

Temin edilen bin 50 çam fidanını Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi yolu üzerinde toprakla buluşturan, Antalya, İstanbul, Eskişehir, Ankara'dan fidan dikimi için Gümüşhane'ye gelen platform üyeleri zaman zaman Yağan etkili yağmura da aldırmadan fidan dikimini gerçekleştirdi.

Beraberinde Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve parti yöneticileri ile fidan dikimine katılan Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, ağaç dikmenin İslam dini ve Türk kültüründeki önemini bildiklerini ifade ederek, platforma böyle hayırlı bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Harşit Platformuna çevre duyarlılığının en güzelini sergiledikleri ve toplumsal bilincin artmasına vesile oldukları için teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise organizasyonunun sonuna kadar platform üyelerine eşlik ederek fidan dikti.

Dikilen ağaçların tutması halinde, 15 yıl sonra büyük bir ağaç olacağını ve dikenlerin bu ağaçları gördüğü zaman büyük bir mutluluk yaşayacaklarını ifade eden Canlı, "Tüm arkadaşları tebrik ediyorum. umarım bütün ağaçlar tutar. Bizde Belediye olarak bu yıl Çevre Bakanlığından aldığımız 3 bin büyük ağacı şehrimizin muhtelif yerlerine dikeceğiz. Ağaç büyük bir servet." dedi. Son yıllarda Gümüşhane ve bölgesinden sel gelmediğini hatırlatan Canlı, bunun en büyük sebebinin de kırsal kesimdeki ağaçlandırma faaliyetlerinin artması olduğunu dile getirdi.

Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen ise baharın müjdesi olan ağaç dikimine katıldıklarını belirterek, "Kıyamet günü bile olsa ağaç dikmenin önemini bilen bir milletiz." dedi.

Platform yöneticisi Ali Vasfi Eskicioğlu ise 10 bin üyeli Harşit Platformunun Gümüşhane'nin her konusunda duyarlı olduğunu, ağaç dikimini gerçekleştirerek sadece ülkenin değil, dünyanın en önemli sorunlarından birisine parmak bastıklarını söyledi. Bu konuda kendilerine destek veren başta Milletvekili Üstün ve Belediye Başkanı Canlı olmak üzere tüm Gümüşhanelilere teşekkür eden Eskicioğlu, "Bizler Peygamber efendimizin ümmeti olarak çok önemli bir misyonu, Gümüşhanenimizin ağaçlandırılması, eski yeşil Gümüşhane'nin tekrar sadece yazılarda kalmaması, yeni nesle yeşil Gümüşhane imajını kazandırmak için bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da farklı toplumsal projelere devam edeceğiz." dedi.

Bundan sonra ki hedeflerinin dut ve ceviz fidanlarının dikimi olduğunu dile getiren Eskicioğlu, "Bununla ilgili fizibilite çalışması yaparak daha geniş kapsamlı bir organizasyonla ceviz ve dut fidanlarımızı toprakla buluşturacağız." diye konuştu.

Fidan dikimi için İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya, Karabük, İzmir'den gelen Gümüşhanelilerin olduğunu hatırlatan Eskicioğlu, siyasetten, sanayiciye her kesimden Gümüşhanelinin fidan dikimine katıldığını belirterek, herkese teşekkür etti.

Fidan dikimine katılan Erzincan Hukuk Fakültesi 2.Sınıf Öğrencisi Merve Aygün ise ailesinin Antalya'dan fidan dikimi için Gümüşhane'ye geldiğini, kendisinin de onlarla birlikte dikime katıldığını belirterek, "İnternetten öğrendik fidan dikileceğini ve buraya geldik. Sınavlarımı bıraktım geldim ağaç dikmeye. Çok güzel bir etkinlik oldu." dedi.

Fidan dikiminin ardından aynı grup, Zafer Meydanında bulunan Gümüşhane Kızılay Kan Merkezine giderek burada da kan bağışında bulundu.