Dostlukları geçmişe dayanan ve uzun zamandır birlikte çalışmalar yürüttüğü kader arkadaşı Eşref Haldız’la birlikte sahne alan Nas, sahnede kaldığı iki saat süre zarfında muhteşem türküler seslendirdi. 
Türk Halk Müziğinin unutulmaz ozanlarının eserlerini kendine has üslubuyla yorumlayan Nas, dinletiyi izlemeye gelenlere keyifli dakikalar yaşattı. Programın ilerleyen bölümlerinde isteklere de yer veren Yavuz Nas “ Bu akşam burada dostlarımla birlikte keyifli bir akşam yaşadık. İnanın çok kalabalık kitleler karşısında konserler verirken hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Gerçek anlamda elit bir topluluk karşısında olduğum için zaman zaman heyecanlandım” dedi.
Yavuz Nas ve Eşref Haldız’ın muhteşem dinletisini KA-FEM Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve THM Korosu tam kadro olarak izledi. KA-FEM Derneği Başkanı Ali Adanur yaptığı konuşmada “ Herşeyi ile birlikte muhteşem bir dinleti izledik. Adeta kulaklarımızın pası silindi. Bu akşam bir kez daha anladım ki Yavuz Nas Trabzon için gerçek bir değerdir. Böylesine yetenekli bir hocaya sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz” Diye konuştu. 
Konserin bir bölümünde Nas’ın öğrencilerinden Giray Bayram da sazı ve sözüyle geceye renk kattı. 11 yaşından beri Nas’la birlikte çalışan Bayram, gerek bağlama çalma tekniği gerekse de söyleme yeteneğiyle gelecekte adından çokça söz ettireceğe benziyor.