Fakat Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu haricinde konuyu ciddiye alan olmadı. Trabzon Büyük Sanayi Sitesi esnafı yıllardır çimento tozu yutmaktan bıktıklarını bu nedenle Trabzon Belediyesi'nin kararlı davranışını taktir ettiklerini ifade ederken, yeni silolarla ilgili yapılan açıklamaları hayretle karşıladıklarını söylediler.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çimento Fabrikası'nın hemen bitişiğine yeni kurulacak silolarla ilgili tasarufun Trabzon limanında olduğunu, liman sahası içine kurulan tesislerde belediyenin müdahalesinin mümkün olamdığını belirtmiş ve hatta Trabzon Belediye Meclisi'nde yaptığı bir konuşmada, 'Serbest piyasa ekonomisi.. Yeni gelecek ve silo kuracak olan firma çimentoyu daha ucuza satacak. Bırakalım satsın' demişti.





Sanayi mahallesi esnafı Başkan Gümrükçüoğlu'nu bu sözlerini bir daha düşünmeye davet ederek "Biz esnafız, yarın ne olacağımız belli değil. Başkanımız olaya bu işin karlılığı değil sağlığı yönünden bakmalı. Kendisi de doktor. Kül'ün, cürufun insan sağlığına zararlarını en iyi o bilir. Hem biz yıllardır bu fabrikayı, bu silolorı burdan kaldırmak iiçin neden mücadele veriyoruz. Bacasına filtre takıp çalışsın. Bize ne? Ama işin aslı öyle değil, burada en çok duman, toz, silolar doldurulurken, yükleme boşaltma yapılırken yaşanıyor. Sayın Başkanımız eğer liman sahasından sorumlu değilse Trabzon Valisi Sayın Recep Kızılcık'ın bu esnafı dinlemesini istiyoruz. Esnafı dinlemezse de bu mahalle halkını dinlesin. Bizlere yazık etmeyin. Bu tür yükleme, boşaltma ve depolama tesisleri şehir dışındaki ilçelelerin limanlarına kurulabilir. Neden ille de Trabzon Limanı. birilerine rant sağlamak mı amaç. Duyduklarımız ve sormak istediklerimiz var. Bu konunun Trabzon gündemine gelmesi adına bir eylem yapmayıda planlıyoruz. Fakat birileri gelir bize de sorar diye, bizimde görüşümüzü alır diye hala bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Trabzon komuoyunda birkaç kez gündeme gelmesine rağmen konuyla ilgili yeni siloları kuracak olan Gümüştaş Şirketi yetkilileri halen bir açıklama yapmış değil. Trabzon merkezli bir firma olmadığı içinde ulaşmak mümkün olmuyor. Kısa sürede firma yetkililerine ulaşıp, kurulacak silolarla ve bunlara kimlerin izin verdiği ile ilgili bilgileri sizlere aktaracağız.