Vali Recep Kızılcık, bölgenin önemli turizm bölgelerinden olan ve İl Özel İdaresi tarafından asfaltlama çalışmaları yapılan Arsin-Yanbolu-Santa Grup yolunda incelemelerde bulundu. Eşsiz bir doğaya sahip Trabzon'un turizm konusunda hak ettiği yere ulaşması için önemli altyapı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kızılcık, Santa Harabelerine yerli ve yabancı turistlerin asfalt yolla ulaşmasının sağlanması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Santa Harabelerinin turizme kazandırılması için adım adım ilerlediklerini anlatan Vali Kızılcık, yol çalışmasının ardından Santa'daki tarihi mekanların restorasyonunu yapacaklarını ifade etti.

Grup yolunun sadece turizme değil bölge insanına da hizmet vereceğini kaydeden Kızılcık, "Devlet olarak vatandaşlarımızın ulaşım problemlerini çözmek zorundayız. Şehirdeki vatandaşlarımız hangi hizmetlerden istifade edebiliyorsa, kırsaldaki vatandaşlarımız da aynı hizmetlerden istifade edebilmeli. Ancak onlardan da bir ricam var; bu yolları gelişi güzel kazdırmasınlar. Eğer bir çalışma yapacaklarsa onu da özel idaremizin koordinasyonunda yapsınlar. Bu şekilde yolumuzu korumuş oluruz. ve bu yol 5 -6 yıl boyunca tamire ihtiyaç olmadan hizmet verir." dedi.

Yol güzergahında bulunan tarihi köprülerin de restorasyonunun tamamlandığını söyleyen Vali Kızılcık, yolun Gümüşhane il sınırları içerisinde kalan kısmının yapılması için Gümüşhane Valiliği ile görüşmelerinin devam ettiği bilgisini verdi. Uzunluğu 47 kilometre olan Arsin-Yanbolu-Santa grup yolunun 12 kilometresi Gümüşhane il sınırları içerisinde yer alıyor. Grup yolu ayrıca Arsin ilçesine ait 15, Yomra ilçesine ait 4 köy ile bölge insanınca yoğun şekilde kullanılan Taşköprü, Camiboğazı ve Sarıçiçek yaylalarına hizmet veriyor.