Aile adına açıklama yapan iş adamı Fatih Saral, Karadeniz Bölgesi’nin Türkleştirilmesi ve İslamlaştırılması için yaklaşık bin yıldır bölgede bulunan Saral Ailesi’nin, bölgenin en zor kazalarından birisi olan Of a ise Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 400 yıl önce yerleştirildiğini vurgulayarak, “Ailemizin dönem dönem medyada ‘suç örgütü’ ifadeleriyle karşılaşması üzücü bir gerçektir. On binlerce mensubu olan Saral Ailesi’nin sevenleri olduğu kadar sevmeyenlerinin de olduğu bilinmektedir” dedi.

SARAL AİLESİ İÇİN BÜTÜN AİLELER KUTSALDIR
Saral Ailesi fertlerinin, ailenin kutsallığına saygılı olmayı şiar eder şekilde yetiştirilmelerine büyük önem verildiğini de söyleyen Fatih Saral, “19 Mayıs tarihli medya organlarında yer alan bazı haberlerde, ailemiz mensupları tarafından “Bir ailenin yaşadığı eve yönelik silahlı saldırıda bulunulduğu” bahsi geçmektedir. Bilinmesini isteriz ki; Saral Ailesi için bütün aileler kutsaldır. Arada düşmanlık dahi olsa böyle bir şey asla düşünülemez. Söz konusu ailenin birçok düşmanı varken, bu çirkin saldırının ailemize yüklenilmeye çalışılmasını kabul edemeyiz. Bahsi geçen olaylara karışan kişilerin Saral Ailesi ile hiçbir ilişkisi olamaz” diye konuştu..
AİLEMİZİN ADININ KARALANMAYA 
ÇALIŞILMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ
Saral Ailesi’nin bazı medya organlarında ‘suç örgütü’ gibi gösterilip karalamaya çalışıldığına vurgu yapan Fatih Saral, ailenin Doğu Karadeniz’de Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzyıllardır neferliğini yaptığını, aileyi karalamaya çalışan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal süreç başlatılacağını, Saral Ailesi’nin kamuoyunu ve insanları rahatsız edecek sistemlere girmeyeceğini, düşmanlığını delikanlıca yapacağını ve belden aşağı vuruşlara tenezzül etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

19 MAYIS’TA NE OLMUŞTU?
Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in Beykoz'daki villasına silahlı saldırı düzenlenmiş ve Şahin’in kayınvalidesi kolundan yaralanmıştı. Polisin, saldırının Sedat Şahin'in uzun süredir husumetli olduğu Saral Ailesi üyelerince yapıldığı ihtimali üzerinde durduğu iddiaları medyaya yansımıştı.