Uluslararası Nakliyat yapan TIR’ların Artvin Hopa’da sıkıntısı bitmek bilmiyor. Hopa’daki TIR parkının tadilata girmesinden dolayı TIR’ların Hopa yolunda sağ şeritte bekletilmesi ve park fişi veren görevlilerin şaibeli bir şekilde bazı TIR’lara öncelik tanıması nakliye sektöründe çalışanları isyan ettirdi. Konuyla alakalı detaylıca açıklama yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Abdullah Özer, “Hopa’da mikro milliyetçilik yapılarak sıkıntılarımıza sıkıntı katılmaktadır. TIR’larımızın bekletildiği parkın tadilata girmesiyle ortaya çıkan acı tablo sektörümüzü ekonomik çıkmaza sürüklediği gibi adalet hissimize de darbe vurmuştur. Sorun açık ve nettir, park fişi vermekle görevli arkadaşlar her ne hikmetse başta Hopalı oldukları bilinenler olmak üzere el altından para verenleri sırada bekletmemektedir” dedi. 

MUHATTAPLARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Özer açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Sektörümüzde çalışıp evine ekmek parası getirenler bu çifte standartla resmen eziyete maruz kalmaktadır. Bunun devlet eliyle yapılması ise bizleri derinden üzmektedir. Sahte evraklarla kendilerine öncelik sağlayıp sıra fişi alanlar sol şeridi kullanarak sınır kapısına giderken yedikleri hakların hesabını elbet verecektir. Bu rezilliğe başta Artvin Valiliği olmak üzere, İl ve Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Jandarma da göz yummaktadır. Gürcistan’ın bizlere karşı sergilediği düşmanca tavrının yanı sıra bir de bu sorunlar sektörümüzü çıkmaza sokmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç beş çapulcuya, çeteye veya rüşvetle kazanç sağlayan kendi içindeki memurlara göz yummayacak kadar büyük bir ülkedir. Ortadoğu ülkesi olmadığımızı bu kokuşmuş zihniyettekilere hatırlatacak devletimizi göreve davet ediyoruz” 

MİKRO DEĞİL MAKRO MİLLİYETÇİLİK GEREK
Mikro değil makro milliyetçilikle Türkiye Cumhuriyetinin kalkınacağını ifade eden Özer, “Devletimiz gücüyle, kalkınma hedefleriyle ve istikrarın devam etmesi için attığı adımlarla bu küçük beyinlere de gerekeni sahada olduğu gibi hukuk önünde de yapmalıdır. Şoförlerimiz bizleri arayarak Hopa’da haklarını aradıklarında zorbalığa maruz kaldıklarını ve can güvenliklerinin olmadığını ifade ediyor. Bakın Trabzon’un evladı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu terörle mücadele ederek o bölgelerde güvenliği nasıl sağlamış bizzat gördüm. Fakat Hopa’da olanlar bu işte FETÖ parmağı mı var diye bizleri düşündürmedi değil. Devletin içinde devlete zarar veren bu zihniyetle mücadelemiz de hem Bakanımız Soylu’dan hem de devletimizi yönetenlerden hem de aziz milletimizden destek bekliyoruz. Kamuoyuna ve sektörümüzün muhataplarına saygıyla duyuruyorum” şeklinde konuştu.