TRABZON (AA) - Milli Piyango İdaresince düzenlenen Sayısal Loto'nun 59'uncu hafta çekilişinde büyük ikramiye olan 5 milyon 632 bin 868 lira 75 kuruşu kazanan talihlinin Trabzon'dan olduğu belirlendi.

Sayısal Loto'da ikramiye kazanan talihlinin kuponunu Atatürk Alanı'ndaki bir bayiden yatırdığını öğrenen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren buraya gelerek milyonerin kim olduğunu öğrenmeye çalıştı.

Bayinin işletmecisi Osman Türe, büyük ikramiyeyi kazanan kuponun bayilerinden oynanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "İkramiyenin Trabzon'a çıktığını öğrenince Milli Piyangonun sitesine girerek bizim verdiğimizi öğrendik. Son zamanlarda da sürekli 5 bilenlere ikramiye veriyorduk. Şans bayimizde dolaşıyordu." diye konuştu.

Bayilerinden oynanan bir şans oyununa 15 yıl önce de büyük ikramiye çıktığını anlatan Türe, "Şans, bayimize ikinci kez vurdu. Böyle de devam eder inşallah. Trabzon'a hayırlı olsun. Sürekli oynayanlar var. Az oynayanlar da çok oynayanlar da. 1 kolona da çıkabilir, 10 kolona da. O nedenle kime çıktığı konusunda bir tahminde bulunamıyorum." dedi.

- Trabzon ve Trabzonspor'a yatırım çağrısı

Osman Türe, çevredeki esnafın ve vatandaşların kendilerine sürekli olarak ikramiyenin kime çıktığı hakkında sorular sorduklarına da değinerek, şöyle devam etti:

"Biz bir beklenti içerisinde değiliz. Büyük ikramiye çıkan kişi Trabzonspor ve Trabzon'a yatırımda bulunsun. Bir selam verip uğraması yeterli. Kendisini çok merak ediyoruz. Halen bize gelen bir kişi yok. Ayrıca çevre esnafı ve müşterilerimiz arasında da espri konusu oldu. Sürekli gelip talihliyi soranlar oluyor. 'Size mi çıktı? İnternette sizin isminiz yazıyor' diyenler var. Fakat bize çıkmadı."

Türe'nin, iş yerinin camına "Sayısal Loto büyük ikramiye bayimizden çıkmıştır" yazılı döviz astığı görüldü.