Ortahisar İlçesi Sayvan Mahallesi tarafından organize edilen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği büyük bir coşku ile icra edildi.

Ortahisar ilçe Müftülüğü’nün de destek verdiği programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Faruk Kanca , İl Genel Meclisi eski Başkanı Haydar Revi, daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Sayvan Mahallesi Camii önünde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Çarşı Camii İmam Hatibi Yusuf Ziya Hacıahmetoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte Gülnihal İlahi Gurubu’nun seslendirdiği ilahiler ise gönülleri mest etti.

Programda bir konuşma yapan ve düzenledikleri program dolayısıyla Sayvan Mahallesi sakinlerini tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Gönül istiyor ki bu kutlamalar her mahallemizde olsun. Gönül istiyor ki Peygamberimiz (sav) in nasıl bir dünyayı tebliğ ettiğini yaşayalım, yaşatalım. Kutlu Doğum Haftası aslında bir hedef değil bir vesiledir. Uyanmamız, hepimizin kendimizi bir gözden geçirmemiz, kendimizi bir çek etmemiz için bir vesile” ifadelerini kulandı.

 ‘Peygamber Efendimiz yaşayan bir Kur’an idi’ şeklinde sözlerine devam eden Gümrükçüoğlu, “Hz. Muhammed (sav) gül peygamberiydi. Bir çiçekti, insanlığa barış ve kardeşliği getirmek istiyordu. Onun için dargınlıkları unutacağız. 3 günden fazla küs kalmayacağız. İslam dini Yahudi ve Hristiyanların bizi dünyaya terörist diye lanse etmeye çalıştıkları gibi değil tam aksine barış ve kardeşlik dinidir. Bu duygu ve düşüncelerle Allah’a kul olabilmek anlayışıyla yaklaşan üç ayları ve her ayı üç aylar gibi ramazan gibi yaşayabilmek anlayışını prensip edinebilmeyi temenni ediyorum” dedi.

Trabzon İl Müftülüğü Uzman Vaizi Mehmet Ali Topal ise konuşmasında Peygamber Efendimiz(sav) in 1443’cü doğum yıldönümü olduğunu kaydederek, “ Bilindiği gibi 1989’dan beri Kutlu Doğum Haftası programları icra ediliyor. Allah resulünü daha yakından tanıyabilmek, onun örnek hayatını kendimize örnek edinebilmek, hatıraları yerine sünnetini bizzat yaşayabilmek, kısaca alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi bu asrın içinde onunla daha iyi diyalog kurup yaşayabilmek adına etkinlikler yapılıyor. Bu senenin konusu ‘samimiyet’.  Resulullah, ‘din nasihattir; Allah’a, resulüne, kitabına, bütün insanlara karşı samimiyettir’ diye buyurarak, samimiyetin önemine vurgu yapıyor” ifadelerini kullandı

Program yapılan duaların ardından son buldu.