Terhisine 5 ay kala şehit olan evli ve 9 aylık bir oğlu bulunan piyade er Umut Bulut'un Türk bayrağına sarılı cenazesi askeri uçak ile memleketi Samsun’a getirildi. Şehit Umut Bulut’un cenazesi Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri ve mülki erkanın yanı sıra yakınlarının katıldığı tören ile karşılandı. Şehit babasını karşılamak için havaalanına getirilen küçük Selçuk’u görenler gözyaşlarına hakim olamadı.



Şehit Umut Bulut’un annesi, babası ve kardeşleri gözyaşları dökerken, şehidin eşi Özlem Bulut, 9 aylık oğlunu kucağına alarak, “Biz hiç yıkılmadık. Bu çocuk babasının öcünü alacak. Gidecek dağlara, benim kocamı nasıl alnından tek kurşun ile vurdularsa, benim oğlum da onları alnından vuracak. Biz yıkılmadık ayaktayız, teröristler bizi izliyor biliyorum, bizi hiç kimse yıkamayacak. Kaç tane Umut giderse gitsin Umut’un evlatları var, onları yok edecek” diyerek ağıtlar yaktı.



Şehit piyade er Umut Bulut’un askeri uçaktan indirilen cenazesi cenaze aracıyla konvoy eşliğinde Samsun Askeri Hastanesi’nin morguna götürüldü.Şehidin cenazesi ikindi namazının ardından Kıranköy Şehitliği’nde toprağa verilecek.