Hakkari'de şehit olan  uzman çavuş Kerim Örtücü'nün, cenazesi Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan alınarak karayoluyla memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne getirildi. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ilk olarak şehit Örtücü için helallik alınıp dua edildi. Buradaki cenaze törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Ordu Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşuların temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde şehidin annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, babası 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, kardeşleri 23 yaşındaki Yavuz Selim Örtücü ve 18 yaşındaki Sefa Örtücü taziyeleri kabul etti. Bekar ve 4 aylık uzman çavuş olan, ilk görev yerinde şehit düşen uzman çavuş Kerim Örtücü'nün, ikindi namazından önce Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze namazı kılındı. 

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Örtücü'nün Türk Bayrağı'na sarılı tabutu çevredekilerin tekbir ve duaları eşliğinde askerler tarafından omuzda taşındı. Ardından cenaze aracına konuldu. Şehit Örtücü'nün cenazesi Ünye İlçesi'ne bağlı Taflancık Mahallesi'nde toprağa verildi.