Ekonomik durumu iyi olmayan ailenin sorunlarıyla ilgilenen Kızılcık, diş sorunu olan Şehit Er Erosmanoğlu'nun babasına implant yaptırılmasını sağladı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bir süre önce, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Trabzonlu Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun babası Ali Sait Erosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı davetlilere konutunda yemek verdi.

Yemekte davetlilerle sohbet eden Kızılcık, bu sırada masasına gittiği Ali Sait Erosmanoğlu'nun konuşmaktan çekindiğini fark ederek nedenini sordu.

Şehit babası Erosmanoğlu'nun da dişlerinin çürüdüğünü ve kötü durumda olduğunu ancak ekonomik sıkıntıları yüzünden dişlerini yaptıramadığını söylemesi üzerine Kızılcık, Erosmanoğlu'na dişlerini yaptıracağı sözünü verdi.

Erosmanoğlu, yemek sonrası Kızılcık'ın girişimleriyle gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde kontrol edildi. İlk tedavisi burada yapılan Erosmanoğlu'nun çürümüş dişleri yerine yeni dişler yapılması gerektiğine karar verildi.

Yeniden harekete geçen Vali Kızılcık, kentin Beşikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye'in ilk implant fabrikasının sahibi Görkem Serçe ile görüşerek, şehit babası Erosmanoğlu'nun dişlerinin yapılması konusunda yardımcı olmasını istedi.

İşadamı Serçe de Kızılcık'ın talebiyle Erosmanoğlu'nun dişlerine implant yapılmasını üstlendi. Böylece sağlıklı dişlere kavuşacak olan Erosmanoğlu, dişlerinin son teknoloji ürünü implant yapılacağından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Kızılcık ve Serçe'ye teşekkür etti.

Kızılcık, şehitlerin kendilerine emaneti olan ailelerine hizmet etmenin görevlerinin başında geldiğini ifade ederek,

"Eğer şu anda üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşadığımız topraklara sahipsek, bu şehitlerimiz sayesindedir" dedi.

Şehitliğin herkesin arzu edip ulaşamadığı bir mertebe olduğunu vurgulayan Kızılcık, "Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Devlet olarak onların emrindeyiz. Onların dertleri bizim derdimiz, neşeleri bizim neşemizdir. Şehit babasının dişlerinin yapılması onu ne kadar mutlu ediyorsa, bizleri de o kadar mutlu ediyor" diye konuştu.

İşadamı Serçe de diş sorunuyla ilgili tüm işlemlerini üstlendiği Erosmanoğlu'nun dişlerinin yapılmasının kendisini de çok mutlu ettiğini belirterek, "Sosyal sorumluluğumuzun gereği olan böyle bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Şehit babası Erosmanoğlu'na implant diş yapımına başlandı.