61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi  Şubat ayı toplantıları, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında devam etti.  Toplantıda ilk olarak vergi dairelerinin satış komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Buna göre; 

Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı Hızırbey Vergi Dairesi Satış Komisyonuna Cengiz Demir asıl üye Erhan Nadir yedek üye, 
Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı Karadeniz Vergi Dairesi Satış Komisyonuna Mehmet Öztürk asıl üye, İsmail Küçükali yedek üye olarak seçildi. 
Ardından ise Plan ve Bütçe Komisyonunda gelen maddeler görüşüldü. 

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından talep edilen ve Trabzon’da sahne kurulması için de kullanılacak 1 adet kamyon ve Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından talep edilen 2 adet 4x4 Pick-up araç alınması müzakere edildi. Meclis araçların alınmasına oy birliği ile kabul edildi. 

Mecliste son olarak Trabzon Şehir Müzesi’nin kurulması ve açılması ile ilgili madde müzakere edildi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon Şehir Müzesini 24 Şubat saat 14:00’da Maraş Caddesinde ki binada gerçekleştirmiş olacağız. Burası tescilli tarihi bir binamız. Geçtiğimiz dönemlerde önceleri Merkez Bankası Şubesi, daha sonra Tevfik Serdar Kültür Merkezi olarak hizmet etti. Biz Trabzon İl Belediyesi döneminde değişim yapma talebinde bulunduk. O zaman ki valimiz rahmetli Recep Kızılcık valimiz memnuniyetle seve seve destek oldu. Bizim Mahmut Goloğlu Kültür Binamızı İl Özel İdaresine devretmemizi, onların da mevcut binayı bize devretmelerine destek oldu. 


Daha sonra oranın tescilli bina olması münasebetiyle gerekli onayları aldıktan sonra tadilatına başladık. Bu işlemleri yürütürken kendiliğinden bağışçı olarak Oltan Vakfı destek verdi. Bizim onlardan talepkar olmadan böyle bir sosyal sorumluluk bilincinden dolayı teşekkür ettik. Oltan Vakfına da şükranlarımı sunuyorum. Bütün Türkiye’de şehir müzelerini yapmakta, Tarihi Kentler Birliğinden istifade ettik.
isimlerini taşıyan şehir müzeleri ile de ön plana çıkabiliyorlar. ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliğinden yetkililer, Şehirler Diğer şehirlerde kenarda köşede semtte kurulmasından ötürü ilgi ve o şehrin tarihini tanıtmada gerekli fonksiyonu taşımadığını belirterek bizim şehrimizde, en işlek caddelerden birine kurulduğunu belirterek 24 saat yaşayan şehir müzesine ulaşmak bakımından çok önemli değer olduğunu belirttiler” dedi.