Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan askeri helikopterin Pervari ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca köyü Hasantepe mevkisinde teknik arıza ve sis nedeniyle düşmesi sonucu Giresunlu Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici ile Gümüşhaneli Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi (22) şehit düştü.



GİRESUNLU ŞEHİDİMİZ 3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan askeri helikopterin Pervari ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca köyü Hasantepe mevkisinde teknik arıza ve sis nedeniyle düşmesi sonucu Jandarma Özel Harekat Timi’nden yer alan Giresunlu Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici (24) hayatını kaybetti. Giresun’un Keşap ilçesinde oturan ve 18 Ekim 2012 tarihinde hayatını Elif Gemici ile birleştiren Hakan Gemici’nin Konya’dan bir hafta önce Siirt’in Pervari ilçesine tayininin çıktığı öğrenildi.
Acılı ailenin Keşap ilçesindeki evine gelen Giresun Jandarma Alay Komutanı Selahattin Acar, baba Kemal ve ve anne Fatma Gemici’ye baş sağlığı diledi. Baba Kemal Gemici’nin inşaatlarda kartonpiyer ustası olarak çalıştığı ve 2’si kız olmak üzere 4 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.



GÜMÜŞHANELİ ŞEHİDİMİZ ÖZEL TİM'DEN

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan askeri helikopterin Pervari ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca köyü Hasantepe mevkisinde teknik arıza ve sis nedeniyle düşmesi sonucu Jandarma Özel Harekat Timi’nden yer alan Gümüşhaneli Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi (22) hayatını kaybetti. Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Akçal köyü nüfusuna kayıtlı olduğu Asiye ve Kenan Tüfekçi çiftinin en büyük evladı olduğu öğrenilen Tüfekçi’nin 1 hafta önce arkadaşının düğünü nedeniyle memleketine izne geldiği öğrenildi. Tüfekçi’nin 2’si kız 4 kardeş oldukları belirtildi.

Amca Yavuz Gemici, yeğeninin şehit olması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Vatan sağolsun. Her defasında bunu söylüyoruz. Yine de bu kelimenin arkasına sığınıyoruz. Beklemediğimiz genç bir fidanı daha toprağa vereceğiz” dedi.