ÖZEL HABER - Dün de Trabzonlu bir vatandaşımız, hainlerin şehit ettiği Mehmetçiklerimizi kullanarak Trabzonlu bir vatandaşı dolandırdı.

Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak görev Trabzonlu Ertaç Şengül şehit ailelerine yardım toplama bahanesiyle nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı.

BENİ KANDIRAMAZLAR DEMEYİN, BAKIN NASIL BİR YOL İZLİYORLAR.

Akşam internetten dayımla sohbet ediyordum. Dayım telefon numaramı sordu bana. Bende numaramı yeni değiştiğim için olayı normal karşılayıp şüphelenmeden yeni numaramı yazdım yolladım. Şehit ailelerine yardım maksatlı facebook üzerinden bir grup kurduklarını bu gruba dahil olmak için telefon numarasına gelen mesaja evet yazıp üye olunacağını söyledi. Evet yazıp gönderdim bende. 40 tl telefon hattım üzerinden tahsil edildiğine dair msj aldım. Dayım tekrar bir msj daha gönderiyorum onu da kabul et senden tahsil edilen para iptal edilecek dedi.

Eminmisin diye sordum acele et diye cevap geldi.

Vardır bir bildiği dedim gönderdim. O arada telefonla onu aradım. O esnada telefonuma, hesabımdan 20 TL daha çekildiğine dair SMS geldi. Telefondaki dayım facebook da olmadığını söyledi. Dayımın hesabı hacklenmiş bende dolandırılmıştım..

Direk telefon operatörümü aradım iptalini istedim işlemin. Evet yazıp gönderilen işlemlerin artık geri alınamadığını söylediler. Şikayet açtırdım fakat herhangi bir şey çıkmayacağını ima ettiler. Israrlarıma rağmen sonuç elde edemedim.

En yakın karakola gittim olayı anlattım. Benden aldılar bu parayı başkasından almasınlar diye.. Emniyetteki bilişim suçları gece görev yapmıyor, ve bayram dolayısıyla Çarbamba günü ancak şikayet edebilirmişim.

Dayıma bir çok telefon gelmiş hocam bu durum nedir diye? Yani birileri bu sahtekarlık yoluyla bayağı bir para kaldırıyor. Buna bir de telefon şebekelerini alet ediyorlar. Ve hiçbir şey yapamıyorsunuz... Lütfen bunu okuyan herkes sosyal paylaşım sitelerinde paylaşsın. Şerefsizler  şehit kanı üzerinden insanları kandırıp duygu sömürüsü ile soyuyorlar. Buna müsade etmeyelim"

KAYNAK:61SAAT