İkinci Bir Acı Yaşattılar

AFYONKARAHİSAR’DA 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasında oğlu Onur Dülger’i şehit veren Trabzonlu aileye ikinci bir acı yaşattılar. Eskişehir’deki askeri mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle şehit Piyade Er Onur Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger 8 bin ve şehidin kardeşi Kadir Dülger ise 7 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkemede Arbede Çıktı

ESKİŞEHİR 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında mahkeme başkanının şehit aileleri için duruşma düzenin bozulmamasına yönelik sert sözleri üzerine salonda tartışma çıktı. Gerginliğin artmasının ardından şehit ailelerinden mahkeme heyetine pet şişe yağdı. Heyet, 4 şehit yakını hakkında suç duyurusunda bulundu.

Para Cezası 5 Yıl Ertelendi

ESKİŞEHİR 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Haydar Düger ve Vildan Tokgöz hakkında hakaret iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istendi.  Zekai Fırat Dülger’e 8 bin, şehit kardeşi Kadir Dülger’e 7 bin ve şehit babası Haydar Düger’e ise 7 bin TL para cezası veren mahkeme Vildan Tokgöz’ün beraatına karar verdi. Mahkeme, cezaları 5 yıl erteledi.

AFYONKARAHİSAR’DA 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamada evlatlarını kaybeden bazı şehit ailelerine bir kötü haber de sivil mahkemeden geldi.

DURUŞMADA KAVGA ÇIKTI

Eskişehir 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde geçen Ağustos'ta görülen mühimmat patlaması davasının ikinci duruşmasında mahkeme başkanının şehit aileleri için duruşma düzenin bozulmamasına yönelik sert sözleri üzerine tartışma çıktı. Sözlü tartışma sırasında mahkeme sırasında, şehit ailelerinin oturduğu taraftan duruşma salona pet şişe atıldı, hakaret içerikli sözler kullanıldı, 3 şehit yakını baygınlık geçirdi. Büyüyen gerginlik asker ve polisin araya girmesiyle sona erdi. Sanık Binbaşı Ali Duran'ın avukatı Aydoğan Yolyapan, reddi hakim talebinde bulundu. Bu gelişme üzerine Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar, Hava Hakim Üsteğmen Yusuf Hatip, Hava Hakim Teğmen Cevher Eren, mahkemeyi tarafsız olarak devam ettiremeyecekleri gerekçesi ile davadan çekilme kararı aldı ve duruşmayı erteledi. Duruşmada yaşananlar ilgili ayrıntılı tutanak tutan Askeri Mahkeme, konuyu sivil yargıya taşıdı. Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Dülger hakkında soruşturma başlattı.

ÖNCE CEZA VERDİ SONRA ERTELEDİ

Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 4 şehit ailesinin her biri için 3 ay dan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haklarındaki iddiaları reddeden şehit ailelerinden Zekai Fırat Dülger'e 8 bin, Kadir Dülger 7 bin ve şehit babası Haydar Düger ise 7 bin TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, şehit eşi Vildan Tokgöz'ün ise beraatına hükmetti. Mahkeme ayrıca cezaları 5 yıl süreyle erteledi.

CEZAYI KABUL ETMEDİ

 Şehit babası Zekai Fırat Dülger kimseye hakaret ve küfür etmediğini belirterek, karara tepki amacıyla mahkemenin verdiği cezayı denetimli serbestlik kapsamına alma talebini kabul etmedi. Bunun üzerine cezası erteleme kapsamına alınmayan Baba Dülger, yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay'a götürerek ilgili kararın iptal edilmesini isteyeceğini söyledi. Evlat acısı yaşarken önce askeri mahkemenin şikayeti, sonrada sivil mahkemenin para cezası kararıyla sarsıldıklarını belirten şehit babası Zekai Fırat Dülger, “Ben ve oğlum mahkemeye şu şişesi fırlatmadı. Bizler evlatlarımızın acısı içerisindeyiz. Bizi anlamaları lazım. Ben bir oğluma askere kurban verdim. Gerekirse kendimde ceza evinde yatarım" diye tepkisini dile getirdi.