MOBİAD Başkanı Alper Bektaş “Mobilya ve beyaz eşyada KDV indiriminin eylül ayı sonuna kadar uzatılacağı” müjdesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak hükümete teşekkür etti. 

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın müjdeli haberi mobilya sektöründe de büyük memnuniyetle karşılanmıştı. 

Başbakan  Yıldırım, 30 Nisan’da son bulacak olan Mobilya Sektöründe KDV’de ki yüzde 10’luk indirimin Eylül ayı sonuna kadar uzatılacağını açıklamıştı. Bu müjdeli haberle ilgili karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Mobilyacı İşadamları Derneği Başkanı Alper Bektaş, ülkenin istikrarı için, her sektöre katkı sağlamaya çalışan AK Parti iktidarının mobilya sektöründeki yüzde 10’luk KDV indirimini 5 ay daha öteleyerek Eylül ayı sonuna kadar uzatmasının sektörü önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. 

Ülkede özellikle ekonomik anlamda Mobilya sektöründe KDV indirimi ile birlikte büyük bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Bektaş, ‘Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, içeriden ve dışarından ülkemiz adına kötü propaganda yapan zihniyetlere rağmen hükümet, iş dünyasına gerek kredi alanında, gerek vergi indirimleri noktasında gerek SGK primlerinin ertelenmesi ve vergisini zamanında ödeyenlere sağladığı indirimler noktasında büyük katkılar sağlamaktadır.
Bizler Mobilyacı İşadamları Derneği olarak Şubat ayında yürürlüğe giren yüzde 10’luk KDV indirimi ile KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi kararı sonrası yaptığımız açıklamada, bu indirimin sektörü can suyu olacağını dile getirmiş ve hükümetten bunun süresinin uzatılmasını talep etmiştik. Sağ olsun hükümet yetkililerimiz sektördeki hareketliliğin devamı için Eylül ayı sonuna kadar mobilyada KDV indiriminin devam edeceğini müjdeledi. Biz mobilyacılar Şubat ayı sonunda yürürlüğe giren ve 30 Nisan’da sona erecek olan KDV indirimi bizlere yansıtıldığından beri tüm ürünlerimize bu indirimi yansıttık. Ve yaptığımız tespitlerde sektörde önemli oranda bir hareketlilik olduğunu gözlemledik. İndirimin Eylül ayına kadar uzatılması kararı canlılığı arttıracaktır. Bizlerde sektör temsilcileri olarak devletimizin bizim yanımızda duruşuna tam destek vererek aynı hassasiyeti müşterilerimize yansıtacağız. Ülkenin gelişip kalkınmasına katkı vermek adına her zaman devletinin milletinin yanında olan MOBİAD olarak hükümet yetkililerimize, bakanlarımıza yani emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu desteklerle Türkiye’nin kalkınma hamlesi hız kesmeden sürecektir’ ifadelerini kullandı.