Merkez girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan bayan Yavuz, daha sonra kurum müdürü Abdulvahap Altın'dan Bilim ve Sanat Merkezi'nde yürütülen eğitim ve çalışmalar hakkında bilgi alarak öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti.
 
Laboratuvarları, sanat atölyelerini ve diğer derslikleri tek tek gezen Şengül Yavuz öğrencilerin bilimsel ve sanatsal çalışmalarını yakından inceleyerek onları çalışmalarından dolayı tebrik etti.
 
Sanat atölyesinde eğitim gören öğrenciler de Bayan Yavuz'un kendilerini ziyaret etmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapmış oldukları tabloyu hediye ettiler.
 
Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi'nin özel yetenekleri olan çocuklarımızın merkezin imkânlarından ve sanatsal desteklerinden faydalanarak kendilerini geliştirmeleri açısından son derece önemli bir kurum olduğunu söyleyen Şengül Yavuz, "Özel yetenekli öğrencilerimizin zihinsel, duygusal ve sosyal yönlerini birlikte geliştirerek bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak için bu tarz kurumlar büyük bir önem arz etmektedir.   Onların donanımlı şekilde yetişmeleri için onlara emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.