İlk olarak IMKB Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret eden Şengül Yavuz, burada anasınıfındaki öğrencilerle bir araya gelerek yapmış oldukları faaliyetlere katıldı ve onlarla oyunlar oynadı. Ardından okuldaki diğer sınıfları tek tek gezen Bayan Yavuz,  öğrencilerle yakından ilgilenerek, dersleri, gelecekteki hedefleri hakkında uzun süre sohbet etti. Okul yetkililerinden öğrencilerin eğitimleri hakkında bilgi alan Şengül Yavuz, öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Okul ziyaretinin ardından, 1997 yılında Hakkâri’nin Otluca köyünde şehit olan Kadem Koç’un Geçitli Mahallesinde ikamet eden ailesine ziyarette bulunan Şengül Yavuz, şehidimizin babası Hızır Koç ve annesi Sude Koç’un hal, hatırını ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorup kendileriyle bir süre sohbet etti. Bayan Yavuz ve beraberindekilerin ziyaretinde çok memnun olduklarını dile getiren şehidimizin ailesi” Buraya gelerek bize Vilayeti getirmiş oldunuz. Sizlere teşekkür ederiz” dediler.
 
Daha sonra aynı mahallede oturan 54 yaşındaki engelli Fatma Sayın’ı evinde ziyaret eden Şengül Yavuz, Fatma Sayın’ın bakımını üstelenen yengesiyle Fatma hanımın, bakımı ve bir ihtiyacının olup olmadığı hakkında uzunca bir süre konuştu.
 
Hayrat ziyareti kapsamında büyüklerimizi de unutmayan Şengül Yavuz, 79 yaşındaki Tevfik Yaman ve 77 yaşındaki Nuriye Yaman çiftini evlerinde ziyaret etti. Kendilerine bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Bayan Yavuz, hayat tecrübelerinden yararlanabileceğimiz, elleri öpülesi büyüklerimize hayatlarını kolaylaştırma noktasında her türlü desteğin verilmesini gerektiğini söyleyerek,” Başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılarımıza sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Bizlerde bu anlayışla elimizden geldiği kadar onları sık sık ziyaret ederek yanlarında olacağız” dedi.
 
Şengül Yavuz’a bu ziyaretlerinde Hayrat Kaymakamı Muhammed Şahin ve eşi Emine Şahin, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Öztürk, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan’ın eşi, Dilek Yazgan, Trabzon Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harput, Hayrat İlçesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü eşlik etti.