Spartak Moskova'da forma giyen ve ismi zaman zaman  Trabzonpor ile anılan Serdar Taşçı, kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Serdar, kulübünden ayrılmayı düşünmediğini açıkladı...
 
Geçtiğimiz sezon Bayern Münih'e kiralanan Serdar, takımdan ayrılmayı düşünmediğini belirtirken, "Kariyerimde fazla transfer yok. Stuttgart'ta 13-14 sene oynadım. Orada yetiştim ve orada şampiyon oldum. Spartak Moskova'da da 3 yıl geçirdim. Bu sezon takım arkadaşlarım ile büyük başarılara imza atmak istiyorum. Bayern Münih macerası benim için gayet netti. Avrupa futbolunun zirvesinde Real Madrid, Barcelona ve Bayern Münih var. Bu kulüpler seni çağırırsa, kabul etmek zorundasın" ifadelerini kullandı.
 
"BAYERN'DE UZUN YILLAR KALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORDUM"
 
Bayern Münih'te uzun yıllar kalmayı planladığını, ancak işlerin beklediği gibi gitmediğini belirten 29 yaşındaki stoper, "Bayern Münih'te uzun yıllar kalacağımı düşünüyordum. Son günde oraya gittim ve bir türlü en iyi performansımı gösteremedim. Bu yüzden sanırım ayrılmak zorunda kaldım" diye konuştu.
 
Futbolcu olmasaydı, pilot olmak istediğini kaydeden Serdar Taşçı, "Her zaman pilot olmak istedim, çocukluğumdan bu yana uçaklarla ilgileniyorum. Mesela Almanya'dan Türkiye'ye uçarken, hep detaylara bakardım, neler olduğunu izlerdim ve hep ben de bunları yapmanın hayalini kurardım. Bir kez kokpite girdim" dedi.
 
"BİZDE NOEL KUTLAMASI YOKTUR"
 
Yeni yılı kutlayıp kutlamayacağı sorulan Serdar Taşçı, "İslam'da Noel ve yeni yıl gibi kutlamalar yoktur. Biz bayramları kutlarız" cevabını verdi.
 
Serdar Taşçı'nın Spartak Moskova ile sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu sezon 8 mücadelede ilk 11'de şans bulan Serdar, 570 dakikalık sürede skor katkısı veremedi