SGK Trabzon İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri denetimler sırasında dolmuş hatlarında şoför olarak çalışanlar kayıt altına alındı. İki ayrı noktada yapılan denetimlerde 30 dolmuş hakkında işlem yapıldı.
Aydınlıkevler Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde ve Maraş Caddesi Çocuk Yuvası önünde olmak üzere iki noktada SGK denetmenlerince yapılan denetimlerde yaklaşık 30 araç ve şoförleri hakkında işlem yapıldı. Sosyal Güvenlik Denetmenleri tarafından yapılan kontrollerde kayıt altına alınan şoförlerden 5510 Sayılı Kanunun EK-6. Maddesi kapsamında sigortalı olmayanlar ile ay içinde 10 günden fazla çalıştığı tespit edilenlerin araç sahipleri hakkında 5510 Sayılı Kanunun 102. maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacağı,  aynı zamanda Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin denetimleri sırasında trafik ekiplerinin de Trafik Kanunu’na muhalefet eden bazı araçlara trafik cezası uyguladığı öğrenildi.
 
Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin ticari araç şoförleri (servis, taksi ve dolmuş v.b.) hakkında denetimlerine yine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa devam edecekleri öğrenildi.