Av. Sibel Suiçmez yaptğı açıklama ile Trabzon Barosu Başkan adaylığını açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

        Üyesi olmaktan büyük gurur duyduğum Trabzon Barosunun 01-02 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulunda başkan adayı olduğumu siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyorum.
        Trabzon Barosu 1923 yılında kurulan köklü bir barodur. Değerli meslektaşlarımızın tercihleriyle göreve geldiğimiz taktirde, yönetim kurulumuz ile birlikte; mesleki tecrübemizle ve baromuza emek vermiş tüm meslektaşlarımızın birikim ve ilkeleri ışığında; Avukatlık meslek haklarını, insan hak ve özgürlüklerini, Yargının tarafsızlık ve bağımsızlığını, adil yargılanma hakkını, hukukun üstünlüğünü, evrensel hukuk değerlerini, demokrasiyi her şart ve ortamda amasız ve şartsız savunacağımız açıktır.
        Seçildiğimiz taktirde, gerek şehrimizde, gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan her türlü hak –hukuk ihlalleri, insan hakları, kadın hakları, çevre ve kent sorunları, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, adaletin gerçekleşmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, yargının sorunları gibi konuların takipçisi ve çözümleyici taraflarından birisi olacağız. Bunu yaparken tutumumuz bağımsız ve özgür kalarak; yapıcı, uzlaşmacı ve çözüm odaklı olacaktır.
        Avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümü önceliğimiz olurken, avukatlık mesleğinin ve meslektaşlarımızın itibar ve saygınlığını zedeleyecek her türlü hareketin karşısında mesleki dayanışma göstererek dik duracağız.
        Yapılacak olan seçimlerde oy kullanacak meslektaşlarımın desteklerini bekliyor, diğer aday meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Kamuoyuna saygı ile sunarım. 26.09.2016