MHP SUSKUN!

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il ve ilçe yönetimi genel seçimin ardından üzerindeki ölü toprağını bir türlü atamadı. Önemli günler ve haftalar haricinde neredeyse Trabzon'dan bir haber gibi davranıyorlar. İl Başkanı Nihat Birinci'de, Merkez İlçe Başkanı Cemal Özçelik'te Trabzon'u çok iyi bilen, bazı kamu kurumlarındaki mide bulandıran skandallardan, dönen dolaplardan çok iyi haberi olan iki önemli derin isim. Fakat ne çekinceleri var bilinmez. Ne bir ihale ile ilgili yolsuzluğu gündeme getirirler, ne belediyenin çalışmalarını eleştirirler. Ne Güney Çevre yolunu konuşurlar ne de demiryolunu. İşsizlik, kadrolaşma ve benzeri konularda Trabzon onlardan çok şey bekliyor. MHP suskun kalmamalı. Konuşmalı. Sadece il ve ilçe başkanı değil. İl yönetiminde çok değerli isimler var. Merkez İlçede de. Bu isimlerden de Trabzon çok şey bekliyor.

 

TRABZON CHP NE YAPSIN Kİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il yönetiminin son hatırladığımız en sert açıklaması meydan parkı ile ilgili idi. Ama o açıklama havada kaldı. Neden mi. Çünkü CHP İl Başkanı Yavuz Karan belgesiz, bilgisiz kamuoyunun önüne çıktı. 'İhaleler kime verildi?' dedi. 'Meydan Park taş park oldu' dedi. Altını dolduramadı. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar'da Karan'dan somut bir açıklama ve belge bekledi. Ama ne bir belge ne başka bir şey. Meydan Parkı'na gömülen 3,5 milyon öyle kapandı gitti. Karan'ı bir davette görüp 'Belge var mı?' diye sormuştuk. 'Ben de neler var. Belediyenin malıyla kişilere özel asfaltlamalar yapıldı. Bunları da açıklayacağım' demişti. Fakat hala somut bir şey yok. Karan biraz Genel Başkanları belgeci Kemal Kılıçdaroğlu'nu örnek almalı. Belgesiz, bilgisiz Trabzon basının önüne çıkmamalı. CHP'nin sorumluluğu daha fazla. Bu nedenle Trabzon'un çıkarları adına sesini daha gür çıkarmalı.

 

DEDİKODUCULAR

Trabzon'da o kadar bilgi ve insan kirliliği var ki, ne yazsan herkes kendine bir pay çıkarıp dedikoduya başlıyor. Yarası olan gocunurken çıkardığı seslerle kendini de belli ediyor. Yüzüne konuşurken taktığı maskeyi ve duyduğu samimiyetsizliği birinin öbürünün sokma aklıyla birleştirip bu şehrin değerlerine ihanet ediyorlar. Öylelerin içinde hinlik var ya. Sebebi de bu. İnsanlar hayatlarını dedikodu üzerine inşa etmiş gidiyor. Kimse gerçeklerle yüzleşmek istemiyor. Gerçeklerden kaçtıkça günahları ile yüzleşmek zorunda kalıyorlar. Bu ne yazık ki son süreçte medya sektörünede sıçradı.  Hele birde Erol Köse gibi dedikodu ile gazeteciliği birbirine karıştırıp adam yerine konulduğunu zannedenler var.  İşleri güçleri dedikodu ve silahşörlük. Kalemşörlük. Zamanında küfür ettiklerine ve yediklerine yılışırlar, sağda solda buluşurlar tertemiz nesillere b.k atarlar. Allah'ından bulmadan önce günahını aldığı insanlardan bulur böyleleri. Biz yinede Allahlarından bulsunlar diyoruz mesleğimizi böyle ayaklar altına alan insanlara ve buna göz yumanlara.

 

GELELİM AK BELEDİYEYE

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu aslında siyasi meselelere fazla bulaşmak istemiyor.

 İstemeyerekte olsa bu işlerin içine çekildi. Çekenler ortada, çektirenlerde… Kişisel hesaplaşmalara Başkan Gümrükçüoğlu'nun müdahilmiş gibi görünmesi çok yanlıştı. Şu sıralar Ak Parti Trabzon İl Yönetimi ile arasında fırtınalar esiyor. Restleşmeler Ankara Genel Merkez'e kadar ulaşmış. Belkide Başkanın hiçbirşeyden haberi yoktu ama öyle bir hava estiriliyordu ki, sanki Arsin'in Işıklı Köyü AK Parti Mahalle başkanını Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu atıyordu.

Yok böyle bir şey. Başkan Gümrükçüoğlu koşturuyor. Sağlıkta Trabzon'a yön verecek projelerle ilgili önemli girişimlerde bulundu. Şehrin sulietini değiştirecek başka bir projeyi hayata geçirmek için çok önemli temaslarda bulundu. Başkan Trabzon'u uçurmaya çalışırken birilerinin uçurtmasına jilet atması bu şehre yapılan en büyük ihanetlerden biridir.

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nu bu tür polemikli işlere sokmak hem parti hemde belediye adına yanlıştır. Bile bile bu yanlışın üzerine gidenler bu işlerden vazgeçmelidir. Trabzon Belediye Başkanı demek bu şehirde yaşayanlar adına konuşma yetkisine sahip bir yönetici demektir. Bu yetkiyi hafife alan kişi bence siyasetten ve yöneticilikten birhaberdir ve bu işlerede bulaşmamalıdır.

Ak Parti Genel Merkezi'de artık bu krizin önlenmesi adına gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ıda devreye sokarak bir şeyler yapmalıdır.

 

ADNAN GÜNNAR'IN TAKTİĞİ

Bu süreçte AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar nasıl davranmalıydı. Biraz eskilere sorduk. Tam şimdiki gibi davranmalıydı, yani şu an yaptığını yapmalıydı dediler. Nasıl yani dedik. Şöyle devam etti.

"Sessiz kalmalı, mağdur gibi davranmalı, kaybeden olmalı toplumun ve delegelerin gözünde. Eğer yakında bir yarış var ise, bu yarıştaki en iddialı yarışçı kendini mağdur, ezik, yarıştan kopmuş gösterirki rakipleri çok çalışmasın. Güçlenmesin. Örgütlenmesin. Mağdur rolündeki insanlara nasıl bakarlar. Ezmeyelim, uğraşmayalım. Zaten kaybedecek.

İşte böyle düşünüldüğü için karşısındakiler, alttan alttan çalışan o mağdur, yarış zamanı en çok çalışan ve hazırlanan olarak seçimin galibi olur" dedi. Çok garip ve ilginç bir tespit ama Başkan Günnar'da çok sessiz. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. Kendinden ziyade oturduğu makamı ve yöneticisi olduğu partiyi düşünüyor. Partisine ve o makama zarar vermemek uğruna susuyor belkide. Bakalım Başkan Günnar Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile arasında yaşanan ve kamuoyunda büyük spekülasyon uyandıran tartışmalarla ilgili ne zaman konuşacak?

 

YIKILIYORLAR

Trabzon'da ruhsatsız birçok işletme hakkında yıkım kararı çıkmış. Aslında işletmelerden ziyade, bu işletmelere yapılan ekler büyük sorun. Trabzon Belediyesi'nden sözlü teminat alarak inşaat yapan birçok işletme şimdi Başkan Gümrükçüoğlu'na öfkeliymiş. Sıkıntı başkanda değil aslında. Başkana durumların ilk etapta yanlış aktarılmasında. Bu isimlerin çoğu Ak Partili. Hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı bile varmış bu işletme sahipleri arasında. Başka bir yıkım kararının tebliğinde bu sohbete tanık oldum. Başkan Gümrükçüoğlu'da bu konuda kararsız. Çünkü devlet 200 metrekare yerde sınırlamış bu işletmeleri. Fakat bazısı 500 bazısı 2000 metrekareyle kadar çiğnedi bu yasağı. Şimdi çıkmaza giren bu işletmelerle ilgili ne olacağına Gümrükçüoğlu ve ekibi karar verecek ama yasa yıkın diyor.