Artvin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hopa Emniyet Müdürlüğü santralini cep telefonuyla arayan yabancı uyruklu bir kadının, il merkezinde faaliyet gösteren bir otelde, asansörün altında gizli bir bölmede tutulan ve zorla çalıştırılan yabancı uyruklu kadınlar olduğu yönünde ihbarda bulunduğu belirtildi.

Bunun üzerine nöbetçi savcıdan arama izni alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bahse konu otele baskın yapıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Otelin odalarında yapılan aramada herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılamamıştır. Akabinde otelin asansörü incelendiğinde asansörün çalışmadığı ve 2. katta takılı kaldığının görülmesi üzerine otel yetkililerinden asansör görevlisi çağırmaları istenmiştir. Otele gelen asansör görevlisi T.S'den asansörü çalıştırması istenmiştir. Zemin kattan kapısı açılarak asansör boşluğu kontrol edildiğinde zemin katın bir alt katında duvarın sol tarafında görülen demir çıkıntıdan şüphelenilerek T.S. ve otel sorumlu müdürü T.Y'den asansörü bahse konu yere indirmeleri istendiğinde, asansörün o kata inmeyeceği, oranın asansör boşluğu olduğu, orada bir kat olmadığı tarafımıza belirtilmiştir. Bunun üzerine asansöre kontrol maksatlı binilmiş, 4. kata kadar çıkılmış ve gizli bölme bulunamamıştır. Asansörün alt bölmesine ulaşmak için gizli bir düğme aranmış ancak bulunamamıştır.

Asansörün sıfır ve bir tuşlarına aynı anda basıldığında asansörün zemin kattan bahse konu şüphelenilen yere indiğinin görüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şüphelenilen demir çıkıntı itildiğinde gizli bir bölmeye açıldığı görülmüş, bölmeden içeri girildiğinde ışık olmadığı tespit edilmiştir. El feneri yardımıyla yapılan kontrolde tavan yüksekliği yaklaşık 3 metre, boyu yaklaşık 1 metre olan gizli bölmenin 3 metrekare olduğu görülmüş ve gizli bölmenin kapısına göre sağ tarafta 2 Kırgızistan, 2 Azerbaycan, 2 Moldova ve 1 Özbekistan uyruklu toplam 7 kadının saklandığı belirlenmiştir."

Açıklamada, gizli bölmeden çıkarılan yabancı uyruklu kadınların mağdur olarak ifadelerinin alınabilmesi için emniyete götürüldüğü ifade edildi.

Gözaltına alınan otel işletmecileri T.Y, M.Ö, T.P ve U.Y'nin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.