Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın "Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi" çerçevesinde Sigortacılık Genel Müdürlüğü, TOBB ve Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSREŞB) işbirliğiyle hayata geçirilen toplantılara Trabzon’da devam edilerek işadamlarına sigorta sektörünün önemi anlatıldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Sigorta Acenteleri Derneği (SAB) Başkan Yardımcısı Mithat Bekan ve SAB Saymanı Ekrem Deveci'nin yanı sıra, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk, Genel Sekreter Hakan Gürhan, sigorta sektörü temsilcileri ile iş adamları katıldı.
Sigorta Acenteleri Derneği (SAB) Başkan Yardımcısı Mithat Bekan, işadamlarının karşı karşıya olduğu risklere ve bu risklerin yönetimine dikkat çekerek bir farkındalık sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bekan "Bu toplantılarla hedefimiz işadamlarına sigorta sektörünün önemini anlatarak, sigorta bilincinin artırılmasına destek olmaktır" diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genel Sekreteri Hakan Gürhan ise Türkiye’nin deprem, yangın ve sel gibi doğal afetlerin sıkça yaşandığı, başta trafik kazaları olmak üzere birçok alanda kaza oranının dünya ortalamalarının üzerinde olduğu bir ülke durumunda olduğunu belirterek “Halkımızda hakim olan kadercilik anlayışı, felaket ya da kaza gelmeden önce tedbir alma alışkanlığının gelişmemiş olması, sigortaya olan ilgiyi azaltmaktadır” dedi.

Ülkemizde sigortacılığın gelişmesinin önemine de dikkat çeken Gürhan “Sigortacılık sektörü kamu açıklarının en önemli kalemi olan ve her geçen yıl artan sosyal güvenlik harcamalarının kontrol altına alınmasına katkı sağlayacağı bir gerçektir. İnsanlarımızın ve işletmelerimizin kendilerini güvenceye almalarının yanında ülke ekonomisi açısından da sigorta konusunda bilinçlendirilmeleri gerekmektedir. Ülkemiz sigortacılığının gelişmesi açısından insanlarımızın gelecek için kendilerini güvenceye almaları sağlanmalı ve sigorta konusunun önemi vurgulanmalıdır. Bu konuda özellikle devlete ve sigorta şirketlerine büyük görevler düşmektedir. Sigortanın fert olarak kişilere sağladığı kazanımlar, aslında toplum ve ekonomiye bir katkıdır” diye konuştu.