MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, kurultay sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Kurultayımız 7 düvele karşı yapılıyor. Saray bu işin tam orta yerinde. Genel merkezimiz maalesef bir takım çevrelerin desteğini almış durumda. Hukuk mücadelesi bir hukuk garabetine dönüştü. İddia ediyorum, sarayda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayını takip etmekle görevli bir birim kurulmuşö dedi

MHP'nin Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, Trabzon'da bir otelde partililerle iftar yemeğinde bir araya geldi, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun 10 Temmuz'da yapılması planlanan MHP Olağanüstü Kurultayı'nın yapılamayacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi. İftar yemeği sonrası konuşan Oğan, Türkiye'deki terör belasının milli bir mesele olduğunu belirterek, hükümetin terörle mücadelesine destek verdiklerini söyledi.

'MHP GENEL MERKEZİ'NİN KURULTAY YAPTIRMAMAK İÇİN NEREDEYSE HUKUKA TAKLA ATTIRDIĞINI GÖRMEKTEYİZö

10 Temmuz'da yapılması planlanan Olağanüstü Kurultay'ın yapılamayacağa tepki gösteren Oğan, 'Milliyetçi Hareket Partisi bugün Türkiye için bir umut kaynağı olmuşken, Türkiye'de bu beceriksiz iktidardan kurtulmanın yolu haline gelmişken maalesef Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nin envayi çeşit hukuk oyunlarıyla bu süreci baltalamaya çalıştığını, kurultay yaptırmamak için neredeyse hukuka takla attırdığını görmekteyiz. Oysa biz yıllarca, 'ülkücü hareket engellenemez' diyorduk. Ama ülkücü hareketi genel merkezin engellediğini görüyoruzö dedi.

'ONE MİNUTE' DEDİLER, GİDİP ÖNLERİNE DİZ ÇÖKTÜLER

Türkiye'de yaşanan terör olaylarını değerlendiren ve hükümete eleştiriler yönelten Oğan şunları söyledi

'Maalesef Türkiye dün gece bir dehşeti yaşadı. Bir terör dehşetini bir kez daha yaşadı. Her gün Türkiye'nin bir yerinde kurşun sıkılıyor, bomba patlıyor, teröristler maalesef öylesine uygun bir zemin yakalamışlar ki, bütün o adi emellerini Türkiye'de hayata geçiriyorlar. İçeride ve dışarıda bir tane komşu kalmadı. 'One minute' dediler, gidip önlerine diz çöktüler. Rusya'ya parmak salladılar, sonra karşılarına geçip, 'I am sorry' dediler. Peki, madem özür dileyecektiniz bu kadar zararı bu millete niye çektirdiniz Hem Amerika, hem de Rusya ile, hem İsrail'le, hem de Mısır ile düşmanlar. İkisini aynı anda nasıl becerdiler Bu nasıl bir dış politika beceriksizliğidir ki, bugün Türkiye'nin başına gelmiştir. Türk dış politikası hiç olmadığı kadar kötü yönetilmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum.ö

'SARAY BU İŞİN TAM ORTA YERİNDE

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayını takip etmekle görevli bir birim kurulduğunu öne süren Oğan, 'Artık herkes kabul ediyor ki Milliyetçi Hareket Partisi bir genel başkan seçmeyecek. Müstakbel Başbakan seçecektir. O sebepledir ki kurultayımız 7 düvele karşı yapılıyor. Saray bu işin tam orta yerinde. Genel merkezimiz maalesef bir takım çevrelerin desteğini almış durumda. Hukuk mücadelesi bir hukuk garabetine dönüştü. İddia ediyorum, sarayda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayını takip etmekle görevli bir birim kurulmuş. Bu kurultayı bize yaptırmak istemiyorlar. Biliyorlar ki biz başardığımızda onlar başarısız olacakö diyerek sözlerini noktaladı.