Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Sude Bayrak ve İsmail Topal'ın öğretmeni Dilek Ertürk, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, Sude ve İsmail'in bir yıldır merkezde eğitim gördüklerini söyledi. Ertürk, Sude ve İsmail'in konuşamama ve basit düzeyde algılama sorunları bulunduğunu vurgulayarak, "Ancak bir yıldır büyük gayret göstererek, konuşma ve algılama yeteneklerini kazanmışlardı. Çok kısa zamanda önemli başarı göstermişlerdi." dedi.
Dilek Ertürk, iki kardeşin gösterdiği başarının kendilerini şaşırttığını ve gelecekleri için umutlandırdığını aktararak, şöyle konuştu: "Eğitimlerde gösterdikleri üstün başarı sonucu iki kardeş normal insanlar gibi yaşayabilecek düzeye geleceklerdi. Topluma kolaylıkla adaptasyon sağlayabileceklerdi. Bağımsız bireyler olarak kendi hayatlarını idame ettirmeye başlamışlardı."

ÖLMESEYDİ SINAVA GİRECEKTİ
Ertürk, İsmail Topal'ın, ölmeseydi bugün değerlendirme sınavına gireceğini aktararak, "İsmail, bir yıldır merkezimizde eğitim görüyordu. Her yıl öğrencilerimize değerlendirme sınavı yaparız. Sude, sınavına daha önce girmiş ve çok başarılı olmuştu. Bugün de İsmail'in sınavı vardı. Eğer ölmeseydi bugün değerlendirme sınavına girecekti." diye konuştu.
Dün akşam merkeze bağlı Çavuşoğlu Köyü'nde çıkan yangında, annelerinin, üzerlerine kapıyı kilitleyerek gittiği evde bulunan Sude Bayrak ile üvey kardeşi İsmail Topal, yanarak hayatlarını kaybetmişti.